Minunile de lângă noi | Obiectiv Vocea Brailei Mergi la conţinutul principal

Minunile de lângă noi

Nu ştim câţi dintre noi ştiu cu adevărat să-şi organizeze o vacanţă, dar de un lucru suntem siguri: toţi visăm la locuri exotice, la concedii de vis, la vacanţe inedite sau pur şi simplu doar la o saptămână liniştită, în aer liber, alături de cei dragi. Indiferent de ce variantă alegem, important este să ne simţim bine, să ne "încărcăm bateriile" bucurându-ne de soare, de aer curat, să vedem locuri noi, peisaje deosebite.  În acest sens, începând de săptămâna trecută, "Obiectiv Vocea Brailei", în colaborare cu agenţia de turism "Atlantida", a declanşat o campanie de promovare a celor mai inedite zone turistice, locuri ce pot oferi brăilenilor posibilitatea de a cunoaşte locaţii bogate din punct de vedere turistic, ce sunt atât de aproape de noi, şi totuşi necunoscute. Astăzi vă oferim o altă variantă facilă de petrecere a unui week-end de neuitat, în Delta Dunării. Informaţiile ne-au fost oferite de Lucian Ţilea, directorul agenţiei.

Delta Dunării, atât de aproape de brăileni

Delta Dunării împreună cu Complexul lagunar Razim-Goloviţa este o locaţie bine mediatizată, însă nu ca un întreg, pentru că în afară de Tulcea, Sulina şi Sfântul Gheorghe, există multe alte locuri despre care mulţi nu ştiu. Un brăilean poate ajunge în Deltă pe uscat, pe apă sau pe calea aerului. Oricum, cea mai facilă metodă este pe apă, existând curse regulate între Tulcea, Chilia Veche, Sulina şi Sfântul Gheorghe. De asemenea, există posibilitatea de a închiria nave rapide, care parcurg aceşti aproximativ 80 de km într-o oră jumătate, pe când cu o navă clasică durata drumului ajunge la trei ore. Costul unei călătorii dus cu o navă clasică este de 29 lei, pe când cu o navă rapidă de 36 lei. Pentru cei mai aventurieri şi mai cu dare de mână această călătorie spre Deltă poate fi făcută de la un aeroclub din Vădeni cu un avion uşor, acest capriciu ajungând până la 2-3 milioane de lei vechi.

Un paradis pentru amatorii de natură

Delta Dunării este un paradis pentru amatorii de natură în condiţii destul de sălbatice, conservând viaţa plantelor şi a animalelor. Lunile mai şi iunie sunt cele mai bune pentru observat păsările migratoare, fiind perioadă de înmulţire şi cuibărit ele pot fi văzute cu mai multă uşurinţă pentru că nu se ascund. Pe lângă păsări, Delta oferă şi o bogată varietate de reptile, mamifere sau peşti.

Dacă mergeţi în Deltă este musai să vedeţi pelicanii, care au anumite locuri în care stau şi pescuiesc, de exemplu lacul Fortuna sau intrarea în lacul Sinoe. Aici oamenii pot admira două insule artificiale unde se găsesc colonii de pelicani. Aceştia nu sunt obişnuiţi cu oamenii, de aceea nu te poţi apropia decât la o distanţă de 10-15 metri, cu barca. Însă merită, pentru că imaginile sunt fabuloase.

"Casa" pescarilor înrăiţi

Perioada iulie-august este excelentă pentru pescuit pentru că se ridică prohibiţia. Nu numai pentru amatorii de pescuit, dar şi pentru mâncătorii de peşte, perioada este ideală, pentru că nicăieri în ţară mâncarea de peşte nu este la fel de bine preparată şi nu are aceeaşi savoare ca în Deltă. Odată cu legalizarea pescuitului, Delta se transformă într-un adevărat paradis pentru pescarii înrăiţi. În inima Deltei, Dunavăţul este un sat pescăresc unde există multe posibilităţi de pescuit şi agrement cu pensiuni de bună-calitate.

Un altfel de litoral

Zona Deltei înseamnă totodată şi Marea Neagră cu litoralul de la Gura Portiţei până la Sulina. Plajele de aici arată ca odinioară, au un nisip mult mai fin decât pe litoralul comercial şi în lipsa aglomeraţiei obişnuite de la Mamaia până la Vama Veche, cu terase şi muzică, te poţi relaxa chiar auzind valurile. Dunele de nisip chiar dacă nu sunt la fel de mari, pot fi la fel de frumoase ca cele din Sahara. Pentru doritorii de natură, litoralul din această zonă poate însemna şi o adevărată terapie a nervilor departe de zgomotele citadine.

Fie că alegi să stai la cort sau la un hotel de trei - patru stele, Delta oferă posibilităţi variate pentru toate buzunarele şi gusturile. Dacă timpul sau portofelul nu îţi permit un sejur, o agenţie de turism poate fi o soluţie practică şi la îndemână, care-ţi poate organiza o excursie de o zi pe Dunăre cu plecare din Tulcea şi coborâre pe Sulina. Excursia include posibilitatea de a înota şi a servi o masă pescărească.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053, 0740-080289
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro