Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Minora de 15 ani ramine la iubitul ei

Directia pentru Protectia Copilului s-a autosesizat, ieri, dupa aparitia articolului despre minora de 15 ani racolata de un individ suspectat de proxenetism si a declansat o ancheta de amploare in urma careia se va decide daca fata se va intoarce la parintii ei sau va ajunge in grija statului.
Directoarea Simona Cimpoae, purtator de cuvint al Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului, ne-a declarat ca ancheta s-a declansat inca de la primele ore ale diminetii: "In urma articolului publicat in “Obiectiv”, conducerea DGASPC a dispus efectuarea unei anchete, iar echipa noastra s-a deplasat atit la domiciliul parintilor minorei Ana-Maria B., cit si la cel al lui Vasile Lupu, unde locuieste in prezent fata. Ulterior, persoanele in cauza s-au prezentat la sediul DGASPC. Parintii minorei au declarat ca solicita ca aceasta sa revina acasa, deoarece relatia cu Lupu a influentat negativ situatia scolara a fetei. Pe de alta parte, Ana-Maria B. a spus ca prefera sa ramina cu cel care ii este concubin, iar Vasile Lupu ne-a precizat ca doreste sa legalizeze relatia cu minora. Intrucit acest lucru nu este posibil decit cu acordul parintilor, iar cazul este complex si necesita o ancheta minutioasa, vom continua cercetarile si vom lua masurile care se impun."
Sursa citata ne-a precizat ca specialistii DGASPC au solicitat deja sprijinul Politiei si vor efectua anchete sociale, o vor indruma pe Ana-Maria B. la psihologul institutiei si, in final, vor apela la sprijinul instantei de judecata, pentru a se hotari ce este mai bine pentru minora.
Reamintim ca Ionel B., tatal copilei, ne-a povestit ca fiica sa a fost luata cu forta de Vasile Lupu, vineri dimineata, din fata scolii: "Pe la ora 10.00, din zona liceului Panait Istrati, pe timpul pauzei, fiica mea, Ana-Maria, in virsta de 15 ani, a fost rapita de Vasile Lupu, care, din informatiile mele, are circa 30 de ani si este un cunoscut proxenet pentru piata din Turcia. Fiica mea l-a cunoscut pe acest individ in urma cu citeva luni si, de atunci, are un comportament bizar. Nu e exclus ca fiica mea sa se afle sub influenta substantelor halucinogene administrate de “iubitul” ei si consider ca individul a ademenit-o pe fiica mea. In urma cu doua saptamini a luat-o cu forta de la scoala si a tinut-o la el acasa, dar am reusit sa o recuperez prin mijloace proprii. Am dus fata la psiholog, am convins-o ca nu este bine sa intre in anturajul lui Lupu, iar ea a inteles, nu s-a mai intilnit cu el o perioada. Fata a povestit ca Lupu a batut-o de mai multe ori si exista si martori care pot confirma ca in ziua in care am recuperat-o Ana-Maria avea mai multe vinatai. In aceasta perioada de doua saptamini, in care fata nu s-a mai gasit cu el, Lupu ne-a urmarit permanent. Chiar a venit in fata casei noastre cu masina si, ca sa ne intimideze, a scos de sub bancheta din fata o sabie si a mutat-o in spate, ca sa vedem noi ca este inarmat."
Reporterii nostri au incercat sa afle si varianta lui Vasile Lupu, dar acesta nu a fost de gasit. Tatal acestuia ne-a declarat, insa, ca fata ar fi ales sa se mute la Vasile fiindca ar fi fost batuta de parintii ei.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii