Mergi la conţinutul principal
Pentru a-l feri de droguri și vagabondaj

Minor în lanțuri ținut de bunic

* un bărbat de 64 de ani a decis să îi dea o lecție cruntă propriului nepot, în vârstă de 15 ani, pe care îl avea în grijă de când venise de la tatăl său din Franța * bunicul și-a legat nepotul minor cu un lanț de picior, pentru ca acesta să nu mai iasă din casă * băiatul primea apă, mâncare și țigări, și nu a fost agresat în alt mod * el a găsit un telefon în casă și a sunat la numărul de urgență 112 * bunicul a fost trimis în judecată de procurori pentru fapta comisă în luna august

 

Bunic trimis în fața instanței, după ce și-a legat nepotul cu lanțul de picior, pentru a-l ține departe de droguri și fapte de vagabondaj. În luna august, bărbatul de 64 de ani a decis să îi dea o lecție cruntă propriului nepot, în vârstă de 15 ani, pe care îl avea în grijă de când venise de la tatăl său din Franța. Numai că băiatul minor, care primea totuși apă și mâncare, a reușit să dea alarma la numărul de urgență 112. Bunicul este acum cercetat penal.

Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria (PJ) Brăila au dispus trimiterea în judecată a inculpatului P.C. de 64 de ani pentru săvârșirea infracțiunii de lipsire de libertate în mod ilegal și rele tratamente aplicate minorului, fapte prevăzute și pedepsite de codul penal.

În rechizitoriul procurorului se arată faptul că numitul D.S.M. a arătat că bunicul său P.C. l-a legat cu lanțul de picior în data de 20.08.2020, pe motiv că se droghează și că se duce la furat, relatând că în perioada în care a fost ținut legat nu a fost supus unor acte de violență cauzatoare de leziuni traumatice. Potrivit procurorilor, P.C. a confirmat spusele minorului, declarând verbal că a recurs la acest tratament pentru a-l împiedica pe nepotul său să mai recurgă la acte de vagabondaj, pe fondul consumului de substanțe halucinogene și astfel să nu mai comită fapte penale pentru a face rost de bani să își cumpere substanțe interzise. „În luna august 2020, persoana vătămată obișnuia să plece de acasă, în cartier, cu prieteni de-ai săi, petrecând timpul cu aceștia, fumând marijuana și etnobotanice, lipsind nopțile de acasă. Astfel că, în data de 13 august 2020, bunicul său, P.C., în grija căruia se afla de circa o lună de zile, de când revenise de la tatăl său din Franța, a luat hotărârea de a-l lega cu lanțul din fier de piciorul stâng, cu lacăt, de peretele camerei în care minorul dormea, stând așa legat prima dată timp de două zile, timp  în care bunicul îi aducea de mâncare, apă, țigări și ocazional îi dădea drumul pentru a putea merge la toaletă. Uneori îl mai elibera pentru scurte perioade de timp, cât timp era bunicul acasă”, au stabilit procurorii.

În data de 16 august 2020, se arată în rechizitoriul PJ Brăila, persoana vătămată a găsit un topor de mână lângă ușa de intrare în curte și cu acest topor a reușit să taie lanțul de la picior și să scape. Persoana vătămată a fugit de acasă cu lanțul tăiat prins de picior și în această împrejurare la data respectivă, pe 16 august 2020, s-a întâlnit cu un vecin care trecea întâmplător pe stradă și pe care l-a rugat să îl ajute să își desfacă lanțul de la picior. Vecinul a tăiat lanțul cu o pânză de bomfaier.

 

Minorul scos din lanț de polițiști

Minorul a fugit de acasă din data de 16 august 2020 până la data de 20 august , după cum arată procurorul, în aceste zile petrecând timpul fie la prietenul său, fie pe străzi, iar în data de 20 august 2020, doi băieți l-au adus pe minor acasă. Când a ajuns acasă, bunicul său l-a legat din nou cu un alt lanț, în aceeași modalitate, în aceeași încăpere a imobilului, minorul rămânând lipsit de libertatea de mișcare din data de 20 august până la 24 august 2020, în această perioadă bunicul dându-i apă, mâncare și țigări.

În data de 24 august, în cursul serii, persoana vătămată a găsit un telefon mobil al unchiului său - P.M. , telefon ce se afla pe masa din camera unde era legat împotriva voinței sale și astfel a apelat serviciul de urgență 112. Minorul a comunicat operatorului de serviciu că bunicul său îl ține legat cu lanțul deoarece fumează, a dat chiar și adresa unde era ținut și în scurt timp la fața locului au sosit organele de poliție care l-au eliberat din lanțul cu care era legat, după cum se arată în rechizitoriu.

După ce bunicul a fost trimis în judecată de procurori, dosarul a fost trimis spre competentă soluționare Judecătoriei Brăila. Mai departe, instanța va decide pedeapsa pe care o merită bărbatul care și-a ținut nepotul legat, pe motiv că ar fi vrut să îl determine să se țină departe de probleme.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro