Mergi la conţinutul principal

Minoră cu afecţiuni psihice, ademenită să întreţină raporturi sexuale

O minoră de 13 ani, din comuna Scorţaru Nou, a fost ademenită să întreţină raporturi sexuale cu un bărbat care i-a promis că o şi plăteşte pentru serviciile oferite. În ziua de 28 iulie, fata, cunoscută cu afecţiuni psihice, a plecat în mod voluntar de acasă cu scopul de ajunge în satul Cuza Vodă, la sora sa. Ajungând în localitatea Latinu, minora a fost acostată de un bărbat necunoscut, care i-a propus să întreţină cu el raporturi sexuale, promiţându-i în schimb 10 lei şi un pumn de bomboane. Minora a fost de acord şi s-a deplasat împreună cu bărbatul pe islazul comunal, însă, după consumarea actului sexual, acesta nu i-a mai dat fetei banii promişi. Minora s-a întors apoi în satul Latinu şi s-a oprit la un cafe-bar, i-a povestit barmaniţei experienţa prin care a trecut, iar aceasta a sunat la Poliţie. "În jurul orei 18.00, agenţii Postului de Poliţie Măxineni au fost sesizaţi despre faptul că o minoră de 13 ani din satul Sihleanu, comuna Scorţaru-Nou, a întreţinut raporturi sexuale cu un bărbat necunoscut. Poliţiştii l-au identificat pe C. Dorinel (34 de ani), din comuna Dumbrăveni, judeţul Vrancea, fără forme legale în satul Voineşti, comuna Măxineni. Bărbatul este cercetat pentru săvârşirea infracţiunii de act sexual cu un minor, faptă prevăzută şi pedepsită de Art.198, alin.3, din Codul Penal", a precizat agent Camelia Bucur, din cadrul Biroului de Presă al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Brăila.
Fata de 13 ani face parte dintr-o familie foarte săracă, în care sunt 9 fraţi şi surori, unii dintre ei daţi în grija statului, dat fiind că mama lor a avut mai mulţi concubini, cărora le-a făcut copii. Ea a fost ademenită de bărbatul necunoscut, care i-a promis că dacă vine cu el îi dă bomboane şi bani. După ce şi-a potolit poftele cu minora de 13 ani, omul a refuzat să-i dea cei 10 lei pe care-i promisese, dar a asigurat-o că dacă vine la el şi a doua zi, îi va da banii. Credulă, minora s-a dus şi a doua zi cu bărbatul, cei doi fiind găsiţi pe câmp de oamenii legii, care fuseseră între timp sesizaţi despre incident. Familia fetei şi vecinii sunt şocaţi de faptul că un bărbat a putut să profite de o copilă care nu este în deplinătatea facultăţilor mintale. "O copiliţă este, dar ea ce a căutat acolo, la el? A ademenit-o cu bomboane, s-o dus cu o verişoară de-a ei mai mică, de vreo 9 ani. Le-a promis că le dă ceva, bani, bomboane, eu ştiu, dulciuri?", a spus bunica fetei. "Mai mare ruşinea, ce ruşine! Nu am mai auzit! Am 67 de ani, dar aşa ceva... mergi cu una mai bătrână, dar un copilaş? Să ne ferească Dumnezeu!", a spus o vecină care o ştia pe minora de 13 ani. Direcţia pentru Protecţia Copilului şi Poliţia au declanşat anchete în acest caz, iar primele măsuri au fost deja luate. "Cazul minorei este în atenţia instituţiei noastre, a fost deja demarat un program de consiliere psihologică, a fost inclusă în acest program minora şi, de asemenea, familia acesteia", a declarat Simona Cimpoae, director adjunct al Direcţiei pentru Protecţia Copilului.

Minora a fost prezentată medicului legist în vederea examinării medico-legale şi a efectuării expertizei psihiatrice.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 

Arbo300x600

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro