Mergi la conţinutul principal

Minivacanța de 1 Iunie și Rusalii, sub protecția polițiștilor

• în perioada 1-5 iunie, conducerea Inspectoratului de Poliție al Județului Brăila a dispus măsuri pentru asigurarea unui climat de ordine și siguranță publică, cu accent pe prevenirea și combaterea faptelor antisociale • se acționează în trafic pentru prevenirea accidentelor rutiere • peste 550 de polițiști de ordine publică, rutieră, investigații criminale, arme, criminalistică și acțiuni speciale vor fi în acțiune această perioadă, alături de alte instituții cu atribuții în domeniu

 

Minivacanță în siguranță pentru brăileni! Pentru minivacanța din perioada 1-5 iunie, prilejuită de Ziua Copilului și sărbătoarea Rusaliilor, conducerea Inspectoratului de Poliție al Județului Brăila a dispus o serie de măsuri menite să asigure ordinea și siguranța publică, cu accent pe prevenirea și combaterea faptelor antisociale. Se va acționa în trafic pentru prevenirea cauzelor generatoare de accidente rutiere, pentru protejarea cetățenilor și creșterea capacității de intervenții în situații de urgență.

De 1 iunie, când se sărbătorește Ziua Copilului, oamenii legii se vor implica și ei cu activități dedicate celor mici pentru a le arăta cât de importantă este siguranța și bunăstarea lor. “Polițiștii îi așteaptă pe cei care doresc, de 1 Iunie, în orașul Ianca, unde vor fi prezenți polițiști, jandarmi și pompieri pentru a le împărtăși o parte din meseria lor. De Ziua Copilului, polițiștii îi așteaptă cu brațele deschise pe cei mici la evenimente interactive pentru ei unde vor avea oportunitatea să vadă autospecialele și dispozitivele de care aceștia se folosesc pentru o cât mai eficientă desfășurare a activităților caracteristice profesiei precum și laboratorul mobil de educație rutieră”, au transmis polițiștii.

 

Acțiuni pentru fluidizarea traficului

În acest context, s-a dispus suplimentarea efectivelor prezente în teren, astfel că peste 550 de polițiști de la structurile de ordine publică, rutieră, investigații criminale, arme, criminalistică și acțiuni speciale vor acționa în această perioadă alături de alte instituții cu atribuții în domeniu, pentru asigurarea și menținerea ordinii publice în zonele aglomerate, de tipul piețelor, târgurilor, oboarelor, în parcuri, în zonele de agrement dar și în proximitatea lăcașurilor de cult, unde vor fi oficiate slujbe religioase. “Pentru că, în această perioadă, mulți cetățeni au ales să plece în minivacanță, peste 110 polițiști rutieri vor avea în atenție inclusiv dirijarea, fluidizarea și controlul circulației în județul Brăila, în mod special în zilele de joi și luni, iar pentru prevenirea și combaterea accidentelor rutiere, produse pe fondul depășirii regimului legal de viteză, și a consumului de alcool ori a substanțelor psihoactive, polițiștii rutieri vor acționa zilnic cu 40 de aparate radar și vor utiliza aparatele alcooltest și drugtest. Grupele operative constituite din polițiști de la ordine publică, rutieră, investigații criminale, criminaliști și arme vor inteveni prompt în situații de urgență, ori la eventuale incidente sesizate prin apeluri de 112”, au precizat polițiștii.

Polițiștii brăileni recomandă șoferilor să circule cu viteză moderată, să fie prudenți în trafic, să poarte centura de siguranță și să nu consume băuturi alcoolice ori substanțe psihoactive înainte de a se urca la volan. Conducătorii auto sunt sfătuiți să respecte indicațiile polițiștilor rutieri, să folosească locurile de parcare special amenajate și să nu lase în vehicule la vedere bunuri de valoare sau documente personale. “Pentru a nu fi victimele furturilor din locuință, învățați copiii să nu posteze în mediul online fotografii din imobilele unde locuiți și să nu comunice cu persoanele străine informații despre plecările în vacanțe, ori despre bunurile de valoare, pe care le dețineți. Atunci când vă însoțesc copiii, nu îi lăsați nesupravegheați, învățați-i că au voie să plece doar cu permisiunea dumneavoastră dar și cum să reacționeze în situația în care se rătăcesc, asigurându-vă că aceștia cunosc numele complet al părinților și numărul de telefon”, sunt recomandările polițiștilor, care le doresc tuturor brăilenilor o “minivacanță minunată!”.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro