Mergi la conţinutul principal

Minivacanță de Rusalii!

• Rusaliile ortodoxe se sărbătoresc pe 23 iunie (duminică) și 24 iunie (luni), ceea ce înseamnă că angajații vor avea parte de un weekend prelungit • vara aceasta va mai fi o minivacanță pentru salariați, de Sfânta Maria (15 august)

 

Urmează o minivacanță pentru salariați! Vorbim despre trei zile libere cu ocazia Rusaliilor, iar mulți și-au făcut deja planuri pentru o escapadă la mare sau la munte. În acest an, Rusaliile ortodoxe se sărbătoresc pe 23 (duminică) și 24 iunie (luni), iar conform legii angajații din sectorul public și privat vor fi liberi. Excepție fac cei care lucrează în unitățile sanitare și cele de alimentație publică, precum și în locurile de muncă în care activitatea nu poate fi întreruptă datorită caracterului procesului de producție sau specificului activității.

 

Ce sărbătorim de Rusalii?

Rusaliile reprezintă una dintre cele mai vechi sărbători creștine. Cunoscută și sub numele de ”Pogorârea Duhului Sfânt peste Sfinții Apostoli” și ”Cincizecimii”, Rusaliile se sărbătoresc la 50 zile după Paște.

Potrivit creștinortodox.ro, Sărbătoarea Rusaliilor este sărbătoarea întemeierii Bisericii creștine, căci în aceasta zi, în urma cuvântării însuflețite a Sfântului Apostol Petru, s-au convertit la creștinism circa 3.000 de suflete, care au alcătuit cea dintâi comunitate creștină din Ierusalim.

Până spre sfârșitul secolului IV și începutul secolului V, Cincizecimea era o dublă sărbătoare: a Înălțării Domnului și a Pogorârii Sfântului Duh. În jurul anului 400, cele două sărbători s-au despărțit una de cealaltă, Rusaliile rămânând numai ca sărbătoare a Pogorârii Sfântului Duh.

La această sărbătoarea, în biserici se aduc ramuri de tei sau de nuc, care se binecuvântează și se împart credincioșilor, simbolizând limbile de foc ale puterii Sfântului Duh, Care S-a pogorât peste Sfinții Apostoli.

 

Minivacanță de patru zile în august

Vara aceasta angajații vor mai avea parte de o minivacanță, de data aceasta de patru zile. Concret, ziua de 15 august, când sărbătorim Adormirea Maicii Domnului (Sfânta Maria), este liberă legală, iar Guvernul a decis să ofere liber salariaților și pentru ziua de vineri, 16 august. Astfel, împreună cu weekendul, se va forma o minivacanță de patru zile, iar brăilenii își vor putea face noi planuri de vacanță.

Până la finalul acestui an românii vor mai avea patru zile libere, din care două vor pica în weekend (Sfântul Andrei și 1 Decembrie), iar două în milocul săptămânii (prima și a doua zi de Crăciun – miercuri și joi).

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro