Mergi la conţinutul principal

Minivacanţă pentru bugetari de Crăciun şi Revelion

• Guvernul a aprobat ca zilele de 27 decembrie 2019 şi 3 ianuarie 2020 să fie libere

 

Bugetarii se vor bucura de două mini-vacanţe, de Crăciun şi Revelion. Guvernul a hotărât vineri ca zilele de 27 decembrie 2019 şi 3 ianuarie 2020 să fie libere pentru angajaţii din sectorul public. Astfel, aceştia vor fi liberi în perioada 23-26 decembrie 2019, la care se adaugă zilele de weekend de 27 şi 28 decembrie. De Anul Nou, bugetarii vor fi liberi în perioada 1-5 ianuarie 2020.

“Pentru personalul instituţiilor şi autorităţilor publice, zilele de 27 decembrie 2019 şi 3 ianuarie 2020 se stabilesc ca zile libere. Pentru recuperarea zilelor de muncă stabilite ca zile libere, instituţiile publice şi autorităţile publice îşi vor prelungi corespunzător timpul de lucru până la data de 31 ianuarie 2020, potrivit planificărilor stabilite”, se precizează în proiectul de hotărâre.

Cu toate acestea, există şi categorii de bugetari care nu pot beneficia de aceste zile libere suplimentare. Este vorba despre locurile de muncă în care activitatea nu poate fi întreruptă din cauza caracterului procesului de producţie sau specificului activităţii. Prevederile nu se aplică magistraţilor şi celorlalte categorii de personal din cadrul instanţelor judecătoreşti implicate în soluţionarea proceselor cu termen în zilele de 27 decembrie 2019 şi 3 ianuarie 2020 şi nici participanţilor în aceste procese.

Mai trebuie precizat că, pe 27 decembrie, angajaţii Trezoreriei vor fi la lucru.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro