Ministrul Sănătății anunță când va ajunge personalul medical la salariile din UE | Obiectiv Vocea Brailei Mergi la conţinutul principal

Ministrul Sănătății anunță când va ajunge personalul medical la salariile din UE

Sistemul public de sănătate trebuie să țină pasul cu grila de salarizare pentru personalul medical, dar și cu infrastructura medicală disponibilă în sistemul privat, a afirmat miercuri ministrul Sănătății Florian Bodog, pe pagina sa de Facebook.

 

Potrivit ministrului, de anul viitor salarizarea personalului medical va fi, pentru prima dată, aproape de nivelul salariilor din Uniunea Europeană.

„Sistemul public de sănătate trebuie să țină pasul cu grila de salarizare pentru personalul medical, dar și cu infrastructura medicală disponibilă în sistemul privat. Mulți dintre români nu își permit să se trateze în mediul privat. Nici nu ar trebui să fie nevoiți să o facă. Plata contribuțiilor la asigurările de sănătate le garantează accesul la serviciile medicale de care au nevoie. Sistemul public de sănătate trebuie să fie nu numai principalul furnizor de servicii medicale pentru români, dar și principalul furnizor de calitate. Am făcut deja pași importanți pentru a corecta o parte din deficiențele sistemul public. Din 2018, salarizarea personalului medical va fi, pentru prima dată, aproape de nivelul salariilor din Uniunea Europeană. Creșteri semnificative au avut loc și în acest an, a spus ministrul.

Bodog a precizat că dotarea spitalelor cu aparatură modernă reprezintă o prioritate, fiind livrate până în prezent echipamente de anestezie, radioterapie și de diagnostic imagistic de ultimă generație în foarte multe dintre spitalele care nu dispuneau de aceste tehnologii.

„Vom continua politica de achiziții de echipamente moderne până când absolut toate spitalele județene, regionale și universitare vor avea dotările de care pacienții noștri au nevoie, a mai susținut demnitarul.

El a citat o analiză care arată că sistemul public de sănătate a pierdut 5.000 de medici din 1997 până în prezent, în timp ce peste 21.000 de medici au intrat în sistemul privat.

„Astfel, peste 35.000 de medici și 80.000 de asistenți medicali activau în sistemul public în 2016. Cifrele pentru sectorul privat arată că aici activează peste 21.000 medici și 42.000 de asistenți medicali. La hemoragia personalului din sectorul public au contribuit atât migrația tinerilor doctori peste hotare, cât și părăsirea sistemului de stat de profesioniști pentru mediul privat, a mai declarat ministrul.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053, 0740-080289
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro