Mergi la conţinutul principal

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, întâlnire cu medicii brăileni

• ieri, la invitaţia PNL Brăila, Nelu Tătaru a participat la o dezbatere cu medicii brăileni privind problemele din sistemul de sănătate

 

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, s-a aflat ieri la Brăila, la invitaţia Partidului Naţional Liberal Brăila, unde a discutat cu medicii brăileni despre probleme din sistemul de sănătate.

“După cum ştiţi, pandemia, dacă mai era nevoie, ne-a arătat starea sistemului sanitar. Încă din această vară, am început discuţii cu asociaţii profesionale, asociaţii de pacienţi, industria farma, pentru a modifica legislaţia. Avem o lege 95 din 2006 care are peste 1.500 de amendamente. Nu mai recunoaştem legea iniţială şi nu se mai adaptează stadiului în care ne aflăm. De aceea, orice evaluare pe am făcut-o şi orice control la faţa locului ne-au arătat aceste deficienţe. Ce am învăţat în această perioadă? Am învăţat că tot ce însemană educaţie, ca şi sănătate, înseamnă depolitizare. Dacă gândim ca pe un element politic, ca pe un element de câştig de voturi, un management al unui spital, vor fi nişte rezultate. Nici Brăila nu face excepţie. După cum nu face nici Vasluiul excepţie. După cum nu fac 80% dintre managerii din spitalele din România care în acest moment duc un management defectuos şi îl vedem în această perioadă”, a declarat Nelu Tătaru, ministrul Sănătăţii.

Prezent la eveniment, Cătălin Boboc, candidatul alianţei PNL-Brăila Nouă la Consiliul Judeţean, a ţinut să precizeze că sănătatea este unul dintre proiectele sale principale din această campanie electorală.

“Sănătatea este un subiect foarte important în programul nostru de guvernare locală. Domnul ministru Nelu Tătaru a răspuns dorinţei medicilor şi dorinţelor noastre, să vină la această discuţie pentru că probleme din sănătatea din Brăila, din sistemul sanitar, trebuie discutate cu profesioniţştii din sistem. Iar administraţia trebuie să vină doar cu măsurile necesare astfel încât pacienţii, pe de o parte, şi cadrele medicale, pe de altă parte, să primească ceea ce le trebuie ca să asigurăm un act medical de calitate”, a spus Boboc.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 

Arbo300x600

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro