Mergi la conţinutul principal

"Ministrul Pintea descoperă, abia după doi ani, managementul defectuos din spitale, dar nu și pe cel din spitalul brăilean"

* declarația îi aparține deputatului PNL de Brăila, Antoneta Ioniță, care critică spiritul de observație întârziat al actualului lider din Sănătate, Sorina Pintea

 

 

Ministrul Sănătății, Sorina Pintea, este criticat dur de politicienii liberali din Brăila, pentru atitudinea "rece" față de condițiile improprii din Spitalul Județean de Urgență. Nemulțumirea vine din partea deputatului PNL  Antoneta Ioniță, care sancționează verbal poziția ministrului Sănătății față de problemele reale din sistemul de stat, tratate cu indiferență, în timpul în "vizitelor electorale" din spitale, în opinia lui Ioniță. "Din păcate, doamna ministru a închis ochii la ceea ce se petrece la Spitalul Județean de Urgență Brăila, unde pacienții au venit de acasă cu medicamente și materiale sanitare, din cauza gestionării defectuoase a fondurilor. Doamna ministru a venit, a văzut, a făcut câteva fotografii, a dat câteva declarații și a plecat, iar managerul de la SJU Brăila, căruia i s-a cerut demisia în nenumărate rânduri, rămâne pe funcție, pentru că are carnetul de partid potrivit", se arată într-un comunicat de presă transmis de  Antoneta Ioniță, deputat PNL de Brăila. Totodată, liberalul mai spune că, în încercarea de a fugi de responsabilitate, ministrul Sorina Pintea propune un pact național pe sănătate și o acuză indirect pentru schimbarea managerilor de spitale pe considerente politice. O decizie total neinspirată, mai crede parlamentarul brăilean. "Doamna ministru ar vrea să ne facă pe toți părtași la acest joc politicianist, care a ignorat pacientul și nevoile lui, deși cei de la PSD au declarat, în mod ipocrit, că acesta s-ar afla în mijlocul sistemului. Doamna ministru a decapitat doar managerii de spitale care nu aveau carnet de PSD și a ignorat nereguli grave și deficiențe manageriale care au pus în pericol viața oamenilor, așa că propunerea unui pact pe sănătate este tardivă și lipsită de credibilitate! Nu ar aduce nicio reparație miilor de pacienți care au murit cu zile din cauza lipsei de personal, de medicamente, de materiale sanitare, de aparatură sau a infecțiilor nosocomiale din spitalele  României!", după cum susține,  deputatul PNL. De altfel, mai spune liberalul de Brăila,  în cadrul ultimei analize semestriale realizate la Bruxelles privind Programul de Reformă a României pentru anul 2019, Comisia Europeană a constatat nivelul de finanțare redus a unităților sanitare din România, utilizarea ineficientă a resurselor publice și lipsa reformelor, migrația continuă a personalului medical și infrastructura precară, dar și faptul că persoanele care locuiesc în zonele rurale și grupurile vulnerabile au acces limitat la serviciile de asistență medicală. Altfel spus, "sănătatea românilor rămâne sub media Uniunii Europene, la aproape toți indicatorii, iar oficialii europeni atrag atenția că sistemul sanitar nu va fi capabil, în următorii ani, să facă față îmbătrânirii rapide a populației", a conchis Antoneta Ioniță.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro