Mergi la conţinutul principal

Ministrul Muncii le-a cerut autorităților brăilene să se implice mai mult în vaccinarea populației din mediul rural

* după ce a vizitat comuna Viziru din județul Brăila, ministrul Muncii, Raluca Turcan, a declarat că este nevoie să se organizeze caravane și în mediul rural brăilean pentru vaccinarea populației * aceasta a precizat că a discutat despre acest lucru cu prefectul Nicușor Ciocan, dar a făcut și un apel la autoritățile locale să se implice mai mult în acest sens

 

După vizita de joi, în comuna Viziru, ministrul Muncii, Raluca Turcan, a ajuns la concluzia că este neapărată nevoie de organizare a unor caravane de vaccinare în județul Brăila, în special în mediul rural. Aceasta a afirmat, în cadrul unei conferințe de presă susținute după respectiva vizită, că a discutat deja cu prefectul Nicușor Ciocan în legătură cu acest subiect. De asemenea, a lansat un apel public la nivelul autorităților locale și a Consiliului Județean Brăila de a se implica mai mult și de a colabora cu Direcția de Sănătate Publică (DSP),  pentru vaccinarea unui număr cât mai mare dintre brăileni.

”A doua întâlnire, rezultată oarecum și din întâlnirea de la Viziru, a fost cea cu prefectul județului Brăila și cu subprefectul (n.r. – prefectul Nicușor Ciocan și subprefectul Nicolae Nițescu), în cadrul căreia am deschis un subiect pe care l-am constatat la Viziru. Și anume: stând de vorbă cu oameni din comunități vulnerabile am constatat că nu sunt vaccinați. Și am lansat mesajul că este obligatoriu ca și la nivelul județului Brăila să se realizeze, chiar dacă este greu, caravane, cu echipe mobile care să intre în mediul rural. Mai ales în comunitățile aglomerate, vulnerabile, să înceapă procesul de vaccinare. Oamenii sunt deschiși la vaccinare, trebuie însă să fim alături de ei. Pentru că așa cum nu își permit să își plătească, poate, transportul pentru un curs de calificare, sau pentru un loc de muncă, nu se vor duce să își plătească transportul pentru a se vaccina. Pentru că aceasta este abordarea pe care ei o au. Și atunci, m-am bucurat să aflu că sâmbătă, 22 mai, va fi deschis un centru drive-thru la mall, dar este foarte important să facă eforturi Consiliul Județean, DSP-ul, așa cum se întâmplă în alte județe, unde funcționează bine împreună, cu Prefectura, și să creeze caravane mobile, să intre în mediul rural și să vaccineze oamenii care au disponibilitatea să se vaccineze”, a declarat Turcan.

Ministrul a precizat că în timpul vizitei sale în comuna Viziru a întâlnit atât tineri cât și vârstnici deopotrivă care i-au transmis că doresc să se vaccineze, dar că nu își permit să vină în oraș pentru a face acest lucru.

Raluca Turcan a precizat că scopul autorităților centrale este ca oamenii din comunitățile mici și mijlocii să fie vaccinați în număr cât mai mare.

”Pentru că acolo lumea poate să fie mai ușor manipulată, întrucât nu au acces decât la o parte dintre canalele media, spre deosebire de zonele urbane, unde oamenii pot să disemineze informațiile pe care le primesc. De asemenea, există și dificultăți practice de deplasare, din diferite motive, spre un centru de vaccinare. Și dacă vrem să creștem rata vaccinării la modul simțitor în România, atunci trebuie să intrăm puternic în mediul rural”, a mai adăugat ministrul.

 

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro