Mergi la conţinutul principal

Ministrul Muncii la Brăila. Cum i-a intoxicat pe pensionarii brăileni

• Marius-Constantin Budăi, ministrul Muncii şi Justiţiei Sociale s-a aflat ieri la Brăila pentru a se întâlni cu pensionarii în condiţiile dezbaterii moţiunii de cenzură împotriva Guvernului Viorica Dăncilă • acesta a anunţat în cadrul unei conferinţe de presă la PSD Brăila că vrea să le propună brăilenilor să voteze Pactul pentru bunăstarea românilor • la întâlnirea cu pensionarii organizată la Regal Ballroom (fostul Club Progresul), acesta i-a îndemnat pe participanţi să iasă în număr cât mai mare la votul de la Alegerile Prezidenţiale, nu înainte de a-i speria că dacă vine opoziţia la putere vai fi vai şi-amar de toată lumea

 

În contextul dezbaterii moţiunii de cenzură împotriva Guvernului Viorica Dăncilă, ministrul Muncii şi Justiţiei Sociale, Marius-Constantin Budăi, a făcut, ieri, o vizită de lucru la Brăila în care a încercat printre altele, să îi convingă pe pensionari să iasă în număr cât mai mare la vot la Alegerile Prezidenţiale. Acesta a participat de dimineaţă la o conferinţă de presă la sediul PSD Brăila, alături de senatorul Ion Rotaru (preşedintele organizaţiei judeţene a partidului), deputaţii Nicu Niţă şi Florin Mircea, dar şi preşedintele CJ Brăila Francisk Chiriac, viceprimarul Doiniţa Ciocan şi fostul edil-şef Aurel Simionescu. Ocazie cu care Budăi a afirmat că a venit în oraşul nostru pentru a se întâlni cu pensionarii, dat fiind faptul că pe 1 octombrie a fost Ziua Internaţională a Persoanelor Vârstnice. Totodată, a recunoscut că încearcă să îi convingă (la pachet cu cât mai mulţi brăileni şi chiar politicieni de opoziţie din zona noastră) să semneze “Pactul pentru bunăstrarea românilor”, prin care PSD-iştii încearcă să se asigure că mai multe legi pe care le-au implementat rămân în picioare, dacă guvernarea se va schimba.

“Voi prezenta pe scurt, câteva din măsurile pe care dorim să le implementăm în continuare pentru dumnealor (n.r. - pensionari). Voi face un apel la dumnealor să semneze pactul pentru bunăstarea românilor. Sunt câteva lucruri extrem de importante acolo. Să ne asigurăm că Legea Salarizării va fi în continuare implementată, la fel şi Legea Pensiilor, că tinerii întreprinzători în România nu vor fi descurajaţi şi Startup nation va funcţiona în continuare, că IMM-urile din România vor rămâne cu acelaşi impozit de 1% - cei cu cifra până la 1 milion de euro. De ce? După data de 26 mai, în special, dar chiar din anul 2017, declaraţiile colegilor din PNL şi USR s-au intensificat. Şi anume, să ne mai gândim dacă implementăm Legea Salarizării, să ne mai gândim dacă implementăm Legea Pensiilor. Să nu mai dăm subvenţii în agricultură, să desfiinţăm Startup nation, să desfiinţăm PNDL. Mai recent am auzit că toţi bugetarii sunt praf şi că trebuie să concediem 400.000 dintre ei. Nespunând însă care sunt acei 400.000. Câţi profesori, câţi medici, câţi pompieri poate, câţi jandarmi? Nu s-a spus nimic. Şi am crezut de cuviinţă să facem acest pact”, a declarat Budăi.

Ministrul a făcut apel şi la polticienii locali să semneze acest pact, cu menţiunea că nu se aşteaptă ca aceştia să o facă, în condiţiile în care până în prezent doar parlamentarii minorităţilor au semnat.

Precizăm că după conferinţa de presă, ministrul Budăi a participat la ora 12:00 la o întâlnire cu pensionarii PSD din Brăila la Regal Ballroom Events (fostul Club Progresul). Iar mai apoi s-a întâlnit şi cu reprezentanţii Casei de Ajutor Reciproc a Pensionarilor (CARP) la sediul ce va fi inaugurat oficial, astăzi. Interesant de precizat că la întâlnirea de la fostul Club Progresul, Budăi a făcut apel la pensionari să iasă în număr cât mai mare la vot la Alegerile Prezidenţiale.

 

Ce le-a spus Budăi pensionarilor brăileni

 

Redactorii “Obiectiv - Vocea Brăilei” au participat la întâlnirea pe care ministrul Marius Budăi a avut-o cu pensionarii la Regal Ballroom, pentru a vedea ce mesaj le va transmite acesta vârstnicilor. Ei bine, ministrul a profitat de moment pentru a trage un semnal de alarmă în privinţa moţiunii de cenzură împotriva Guvernului Viorica Dăncilă, care se va vota joia viitoare, context în care a vorbit despre măsuri drastice pe care le-ar putea lua partidele din opoziţie, precum tăieri de salarii şi pensii şi concedieri din sectorul bugetar. Mai mult, Budăi i-a invitat pe pensionari să iasă în număr cât mai mare la vot la Alegerile Prezidenţiale.

“Dumneavoastră să vorbiţi cu cei mai tineri să le spuneţi: «Tu împotriva cui eşti? Împotriva mamei tale, împotriva bunicului?!» Vedeţi că, noi PSD am primit o palmă la alegerile Europarlamentare şi am înţeles-o foarte bine. (...) Am înţeles să discutăm mai mult cu oamenii. Dacă noi, cei din PSD vom discuta mai mult cu oamenii, vom înţelege mai bine şi vom rezolva mult mai uşor problemele acestei ţări. Din păcate, colegi de-ai noştri din opoziţie spun aşa - şi asta ar trebui să o spuneţi tuturor pensionarilor din Brăila -, spun că: «nu cred că vom mai continua Legea Pensiilor». Ce înseamnă asta? Că aceste măriri de pensie nu trebuie să mai continue de la anul. «Nu vom mai continua să implementăm Legea Salarizării». Copiii dumneavoastră să nu mai aibă salariile mărite. «Trebuie să desfiinţăm PNDL-ul», acel program prin care se mai asfaltează, se face o şcoală, un dispensar medical, se pune iluminat public şi aşa mai departe. Şi multe alte lucruri. Cel mai grav din punctul meu de vedere este că o spun acum, dar ce vor face când vor ajunge la guvernare? O să ne întoarcem iarăşi în perioada anilor 2010. De aceea, cu respect, îmi permit să fac un apel la dumneavoastră, să ieşim în noiembrie cât mai mulţi la vot, să le arătăm că suntem mulţi. Că altfel îşi vor bate joc de noi şi de ţară”, a declarat Budăi la întâlnirea cu pensionarii.

Ulterior acesta i-a lăudat pe pesediştii locali şi a primit întrebări punctuale din partea participanţilor.

 

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro