Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Ministrul Mediului a inspectat digul de la Noianu-Chiscani

Pelerinaj nocturn, pe digul din localitatea Chiscani. Ministrul Mediului, Sulfina Barbu, a stabatut ieri-noapte, la picior, digul din zona Varsatura, pe o distanta de circa 4 km, prin ploaie si noroi, pentru a vedea la fata locului care este situatia. Ea a fost asteptata pe dig, printre altii, de subprefectul Dumitru Popa, de directorul Apelor Romane, Adrian Tureac, de seful Inspectoratului Judetean pentru Situatii de Urgenta, col. Florin Silvi, de seful Jandarmeriei locale, col. Vasile Silion, de primarul Chiscaniului, Ion Craciun, si de
viceprimarul Ralu Bogdan. Sulfina Barbu a aparut la Chiscani in jurul orei 21, imbracata in pelerina de campanie si dotata cu cizme. Ea a dorit sa vada la fata locului zonele cele mai vulnerabile si a calcat voiniceste prin noroiul de o palma, circa 4 km, dus-intors. Ministrul a fost informat ca, pe timp de noapte, exista patrule din 100 in 100 de metri, dat fiind ca, din cauza ploii, este extrem de dificil de urmarit aparitia unor noi infiltratii. "Datorita faptului ca nu am putut sa intram cu utilajele, am avut azi 33 de carute, permanent, am avut oamenii la munca, din Varsatura. Au iesit oamenii la treaba , ca sa-si apere casele", a raportat primarul Craciun.
Intrebat fiind daca sint infiltratii in malul de pamint, directorul "Apele Romane" Braila a explicat ministrului: "Sint infiltratii, dar curge apa limpede, sint stabilizate, am pus foarte multi saci, deci, dupa ce am facut acest tratament a trebuit sa punem efectiv sacii cu balast. Problema ar fi ca este vremea asta cu ploaie, si le depistam din ce in ce mai greu, datorita faptului ca este ud".
"Oamenii nostri decid cum se actioneaza, ce anume trebuie sa se faca, si colaboram cu armata, jandarmii si Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta. De asemenea, colaboram cu localnicii, sa nu-i uitam, ca au fost foarte multi localnici pe timp de zi! Numai azi am avut circa 150 de persoane. Au venit cu carutele, proprietate, si au ajutat".
Sulfina Barbu a declarat ca este multumita de modul in care au actionat autoritatile, l-a laudat pe primrul Craciun si a anuntat ca, dupa ce Dunarea va reveni la nivelul normal, vor demara lucrari de reabilitare a digului de la Chiscani: "Sa trecem de momentul acesta, pentru ca digul intra oricum in lucrari de reabilitare. Sa ne dea voie timpul, sa se retraga apa, pentru ca este pe programul nostru de investitii pentru reabilitare si acest dig". Sulfina Barbu a mai cerut autoritatilor sa monitorizeze 24 de ore din 24 malul de pamint, pentru a se asigura ca depisteaza la timp orice problema aparuta si se intervine in timp util. "Supravegherea in cursul noptii e foarte importanta. Am vazut ca si jandarmii s-au implicat, si oamenii nostri, cu cei de la Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta. Sa se raporteze permanent orice eveniment, pentru ca e foarte important sa stim exact, in orice moment, care este situatia aici".
Ministrul Mediului a ramas peste noapte la Braila, ieri dimineata s-a intilnit cu autoritatile brailene, pentru o ultima analiza, dupa care s-a indreptat catre Galati.
Categorie articol: 

Din cauza unor probleme ce țin de platforma Facebook, secțiunea “Comentarii” de pe platforma noastră online nu este, pentru moment, funcțională. Ne cerem scuze pentru acest incovenient și sperăm că situața va fi rezolvată cât mai curând.

Va puteți exprima opiniile, în continuare, pe pagina Facebook a cotidianului nostru,

https://www.facebook.com/Obiectiv.VoceaBrailei

Like / Share

Comentarii