Mergi la conţinutul principal

Ministrul Dezvoltării, total nemulțumit de blocajul de la Bazinul Olimpic

* Attila-Zoltan Cseke, ministrul Dezvoltării, a vizitat vineri Brăila, mergând la o serie de obiective, printre care și Bazinul Olimpic de Înot din Parcul Monument * după o discuție cu constructorul, ministrul a anunțat că dacă firma ”Midanne” nu se va mobiliza pentru a încheia lucrările, până la jumătatea lui august contractul va fi reziliat * chiar dacă procedura licitației ar însemna alt timp pierdut, ministrul Dezvoltării a afirmat că este o procedură pe care o consideră îndreptățită, dat fiind faptul că la bazin nu se mai întâmplă nimic, deși acesta trebuia să fie gata de mult timp

 

Se pune piciorul în prag în privința blocajului lucrărilor de la Bazinul Olimpic de Înot din Brăila. Ministrul Dezvoltării, Attila-Zoltan Cseke, a vizitat vineri orașul Brăila, mergând la o serie de obiective, printre care și la Bazinul din Parcul Monument. Acesta s-a arătat mai mult decât nemulțumit de faptul că lucrările au stagnat acolo și că nici măcar cu ocazia vizitei sale nu s-a văzut picior de muncitor pe șantier. Ministrul a anunțat un ultimatum pentru Midanne Invest Grup București, firma care construiește bazinul olimpic, precizând că dacă nu se va mobiliza în perioada imediat următoare și nu va încheia lucrările, la jumătatea lui august, cel târziu, contractul va fi reziliat.

”Pot să vă spun că sunt extrem de nemulțumit de ceea ce se întâmplă acolo. Nu am văzut niciun muncitor. Nici măcar în condițiile în care au știut că vine ministrul. Sigur, eu nu îmi doresc mascaradă. Nu asta e ideea, că acum dacă vine ministrul să ne organizăm cu șantierul de lucru, dar nici măcar știind că vine ministrul nu a fost niciun muncitor... Ceea ce înseamnă o problemă de mobilizare a constructorului. Și pot să vă spun că dacă în maxim o lună, nu mai mult - și decizia a fost deja comunicată la CNI (n.r. - Compania Națională de Investiții) -, nu există o mobilizare a acestui constructor, vom rezilia contractul. Noi nu vom mai sta să arătăm ca fiind autorități care nu sunt capabile să finalizeze un bazin de înot. NU mai este foarte mult. Dar totuși nici nu este ceva de câteva săptămâni cum a încercat să ne explice. Sunt ministru de șapte luni pe acest domeniu, am mai văzut investiții și îmi dau seama cam cât mai este necesar. Cu o mobilizare exemplară, în câteva luni poate fi finalizat. Dar în niciun caz nu e chestiune de câteva săptămâni. Și în condițiile în care nu am văzut niciun muncitor pe șantier este un semnal de alarmă. Dacă într-o lună nu se mobilizează constructorul și nu începe să lucreze – și nu cu doi municitori, ci să vedem o mobilizare clară -, contractul va fi reziliat de CNI, în mod categoric!”, a declarat ministrul în cadrul unei conferințe de presă la Prefectura Brăila.

Acesta a precizat că ulterior va începe o nouă procedură de achiziții publice în căutarea unui alt constructor. Chiar dacă a recunoscut că ar însemna alte câteva luni, ministrul a apreciat că este varianta cea mai bună în contextul în care bazinul nu este gata, deși contractul a fost semnat în 2011.

 

Podul de la Brăila, un exemplu de «Așa da»

Ministrul Dezvoltării nu a dorit să comenteze motivele pentru care s-a ajuns la întârzieri de ani buni în privința Bazinului Olimpic, însă a punctat că nu mai este dispus să accepte scuze și că va acționa ferm. Cât despre faptul că actualul constructor deja a fost plătit pentru lucrări, Attila-Zoltan Cseke a afirmat că nu s-a alocat niciun leu în plus față de ceea ce s-a executat. În același context, ministrul a dorit să anunțe că a vizitat și șantierul podului suspendat peste Dunăre, care i-a lăsat o impresie la polul opus.

”Am fost și la Pod, care nu este o investiție finanțată prin Ministerul Dezvoltării, dar este o investiție a statului român. O lucrare impresionantă în mod categoric! Dacă vreți, mi-a dat contraponderea cu bazinul. Exact contraponderea! Dar important este că din această lucrare să învățăm și noi. Putem să învățăm rigoare, reguli, muncă și așa mai departe”, a conchis Cseke.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati pe facebook.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

Comentarii

 

INFORMAŢII CONTACT

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu