Mergi la conţinutul principal

Ministrul Agriculturii, Petre Daea, a venit să vadă cum funcționează două stații de pompare din Brăila

* marți seară, ministrul a vizitat stațiile de la Stăncuța și Chiscani, care asigură mare parte din necesarul de irigații a județului chiar și în contextul cotelor scăzute ale Dunării * Daea s-a declarat mulțumit că una dintre stații a fost reabilitată recent, lucrările fiind finalizate înainte de termen * el a promis că investițiile în sistemele de irigații vor continua

 

 

 

Ministrul Agriculturii, Petre Daea, a vizitat, marți seară, două Stații de pompare de bază, situate pe Dunăre, SPA “I M Gheorghiu” de la Stăncuța și SPD 1 Chiscani. După cum a transmis Prefectura Brăila, ministrul a dorit să vadă, în teren, care este situația la cele două prize apă, în contextul cotelor scăzute ale fluviului Dunărea.

Vizita domnului ministru vine în contextul în care se înregistrează cote scăzute ale fluviului, pe fondul secetei. De asemenea, oficialul a dorit să vadă care este stadiul proiectului investițional de modernizare la Stația de pompare de bază «I. M. Gheorghiu» și s-a arătat mulțumit de faptul că lucrările au fost deja finalizate, cu o lună înainte de termenul convenit inițial. A dat asigurări reprezentanților Filialei teritoriale Îmbunătățiri Funciare Brăila că se vor continua proiectele de investiții în domeniul irigații în cadrul programului național dedicat acestui sector cu un buget alocat, până în 2027, de 1,5 milioane euro, cu mențiunea că suma poate fi suplimentată în funcție de cerințe. În plus, domnul ministru a insistat asupra ideii că specialiștii de la Îmbunătățiri Funciare vor face toate eforturile pentru a pune la dispoziția fermierilor apa pentru irigații”, a declarat prefectul județului Iulian Timofei.

Pe timpul vizitei în județul Brăila Petre Daea a fost însoțit de către Directorul ANIF, Cornel POPA, deputatul Nicu Niță, senatorul Ion Rotaru, președintele Consiliului Județean Brăila, Francisk Iulian Chiriac, precum și directorul Filialei teritoriale Îmbunătățiri Funciare Brăila, Mihaela Bordei.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro