Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Ministru Sanatatii: "Cozile la farmacii, efectul neincrederii romanilor in promisiuni"

Cozile la farmacii, care au continuat inca din prima zi a lunii mai, in pofida promisiunilor autoritatilor sanitare ca vor fi medicamente suficiente pentru toata luna, reprezinta efectul neincrederii populatiei in existenta acestor fonduri, a declarat, ieri, ministrul Sanatatii, Eugen Nicolaescu.
"Este clar ca cetatenii sint in continuare neincrezatori in faptul ca vor gasi medicamente aproape tot cursul lunii si, ca atare, dupa un vechi obicei, s-au dus la farmacii din prima zi a lunii, rezultatul fiind cunoscutele cozi'', a spus Nicolaescu.
Potrivit ministrului, conducerea Casei Nationale de Asigurari de Sanatate a tinut cont de solicitarea Ministerului Sanatatii si a alocat fonduri mai multe anumitor judete. "Vom analiza daca alocarea este suficienta, urmind sa facem corectiile necesare in perioadele urmatoare'', a adaugat Nicolaescu.
El a precizat ca specialistii Ministerului Sanatatii au definitivat lista cu comisiile de specialitate care vor elabora, pina la sfirsitul lunii iunie, pachetul de servicii de baza, precum si listele continind medicamentele compensate si gratuite aferente acestui pachet.
Lista cu componenta noilor comisii va fi afisata marti pe site-ul Ministerului Sanatatii. Din cele 56 de comisii existente, au ramas doar 30, astfel incit acestea sa lucreze mai operativ, potrivit sursei citate.
"Probabil ca vor fi necesare citeva luni pina cind oamenii se vor convinge ca nu mai este nevoie sa stea la cozi pentru ca din farmacii nu lipsesc medicamentele prescrise de catre medici'', a conchis ministrul Sanatatii.
Presedintele Casei Nationale de Asigurari de Sanatate (CNAS), Cristian Vladescu, declara, vineri, ca incepind de la 1 mai, fondurile catre farmacii vor fi alocate preponderent in functie de numarul de pacienti care apeleaza la serviciile fiecarei unitati in parte.
Ministerul Sanatatii si CNAS au stabilit un plan comun de actiune pentru solutionarea crizei medicamentelor, dupa ce unele farmacii epuizau stocurile in primele zile ale lunii, iar altele aveau bani necheltuiti pe care ii returnau, mai declara Vladescu. Noile criterii de alocare a fondurilor catre farmacii vor tine cont in proportie de 60 la suta de numarul pacientilor care se adreseaza respectivelor unitati. Vom trai si vom vedea chiar la finele acestei saptamini ce valoare au promisiunile ministrul Sanatatii si cum sint aplicate la Braila.
Categorie articol: 

Din cauza unor probleme ce țin de platforma Facebook, secțiunea “Comentarii” de pe platforma noastră online nu este, pentru moment, funcțională. Ne cerem scuze pentru acest incovenient și sperăm că situața va fi rezolvată cât mai curând.

Va puteți exprima opiniile, în continuare, pe pagina Facebook a cotidianului nostru,

https://www.facebook.com/Obiectiv.VoceaBrailei

Like / Share

Comentarii