Mergi la conţinutul principal

Ministerul Transporturilor a emis Autorizația de Construire pentru Drumul Expres Brăila-Galați

* potrivit presei centrale, autorizația a fost emisă de la nivelul Ministerului Transporturilor, vineri, 24 decembrie * șoseaua va avea 11 kilometri și include un viaduct peste Siret

 

Vești bune privind Drumul Expres Brăila-Galați: Ministerul Transporturilor a emis, vineri, 24 decembrie, Autorizația de Construire. Constructor este compania UMB Spedition a omului de afaceri Dorinel Umbrărescu. Informația a fost publicată deja în presa centrală, astfel că, potrivit G4Media, contractul cu această societate a fost semnat în aprilie 2021 pentru 371 milioane de lei și o durată de 34 de luni, din care 10 luni pentru proiectare și 24 de luni pentru execuție. UMB a câștigat licitația cu o ofertă de 371 milioane lei față de valoarea estimată a CNAIR de 530 de milioane lei.

Drumul Expres Brăila-Galați are 11 kilometri lungime și include un viaduct de aproape un kilometru peste Siret, precum și un pod hobanat de 300 de metri. De altfel, în urmă cu câteva săptămâni apăruseră în spațiul public unele informații cum că lucrările la Drumul Expres Brăila-Galați au început în ciuda faptului că nu fusese emisă autorizația de construire. La vremea respectivă, redactorii ”Obiectiv - Vocea Brăilei” au solicitat un răspuns din partea Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), care ne-a informat că se derulau anumite studii premergătoare obținerii autorizației. Concret, se făceau studii - topografice, geotehnice etc. - și se curăța terenul, inclusiv de eventualele bombe neexplodate din timpul războiului.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati pe facebook.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

Comentarii

 

INFORMAŢII CONTACT

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu