Ministerul Finanţelor a anunţat că va elimina obligativitatea taxării bacşişului. Ministrul de resort, Eugen Teodorovici, a anuţat decizia chiar în cursul zilei de ieri, după o consultare cu reprezentanţii industriei HoReCa, dar şi cu reprezentanţi ai organizaţiilor patronale şi sindicale din industria funizorilor de servicii de taximetrie. "Din păcate, nu se poate reglementa în toate speţele sale", a spus Teodorovici, referindu-se la impozitarea bacşişului. El a precizat că, deşi taxarea bacşişului a fost introdusă la solicitarea mediului de afaceri, aplicarea acestuia ar fi extrem de dificilă.
Decizia renunţării la taxarea bacşişului a fost primită cu satisfacţie de către mediul de afaceri local. Preşedintele Camerei de Comerţ Industrie şi Agricultură (CCIA) Brăila, Ştefan Fusea, a explicat că, din punctul său de vedere, măsura era previzibilă, date fiind greutăţile generate de implementare. "Este o decizie înţeleaptă renunţarea la taxarea bacşişului şi era de aşteptat. Dar ne dorim şi modificarea unei alte prevederi care blochează activitatea organizatorilor de evenimente gen nunţi, botezuri: limitarea încasărilor de la persoane fizice la 10.000 lei/zi. De altfel, CCIA Brăila, la sesizarea membrilor săi, a trimis o adresă în acest sens Comisiei de Buget - Finanţe din cadrul Camerei Deputaţilor cu solicitarea de a se accepta un cuantum valoric mai mare, condiţionat însă de depunerea la bancă a sumei în prima zi lucrătoare ce urmează încasării", ne-a declarat Fusea.
Revenind la anunţul ministrului Teodorovici privind renunţarea la taxarea bacşişului, oficialul a precizat că modificarea ar putea fi operată de la 1 iunie, de către Parlament.