Ministerul Educatiei investeste 500.000 de lei in dotarea Facultatii de Inginerie | Obiectiv Vocea Brailei Mergi la conţinutul principal

Ministerul Educatiei investeste 500.000 de lei in dotarea Facultatii de Inginerie

La sfirsitul anului trecut si in acest inceput de an, Facultatea de Inginerie Braila, din cadrul Universitatii "Dunarea de Jos" din Galati, a primit din partea Ministerului Educatiei fonduri in valoare de 500.000 de lei pentru dotari. Cu acesti bani se vor realiza citeva laboratoare performante, in care viitorii ingineri vor invata sa utilizeze cele mai inalte tehnologii. "Sint foarte multumit ca am primit acesti bani. De 17 ani invatamintul superior nu s-a mai bucurat de asemenea investitii. Pina acum, primeam in jur de 20.000 de lei pentru investitii in fiecare an si nu ne ajungeau ca sa avem un invatamint cu adevarat performant. Acum vom avea laboratoare ultra performante", a spus decanul Facultatii de Inginerie, conf. univ. dr. Adrian Goanta.
Cu acesti bani se va pune la punct un Laborator interdisciplinar de analiza mediului, in care se vor putea testa aerul, apa si solul pentru a se evidentia gradul de poluare cu ajutorul aparatelor: analizor portabil pentru gaze arse, fotometru portabil si analizor portabil de sol. Va fi folosit de studentii de la specializarile Ingineria mediului, Agronomie si Utilaj industrial de proces. Se va mai infiinta si un Laborator de biologie vegetala, un altul multidisciplinar pentru masurari complexe, care va contine mai multe standuri: pentru masurarea parametrilor dinamici generali, pentru determinarea deformatiilor in structuri, pentru determinarea conductibilitatii termice a materialelor folosite in domeniul tehnic, pentru evaluarea parametrilor functionali in actionari hidrostatice, pentru evaluarea parametrilor functionali in actionarile pneumatice, pentru masurarea parametrilor electrici de baza, pentru determinarea caracteristicii de functionare a elementelor elestice si disipative liniare si neliniare si pentru determinarea nivelului de zgomot la echipamentele tehnologice. Un alt laborator care se va infiinta va fi cel complex pentru testarea instrumentala si informatica la solicitari dinamice a structurilor din materiale compozite. Aici se vor face ore de laborator pentru disciplinele: Rezistenta materialelor, Vibratii, Vibratiile utilajelor de constructii, Vibratii in constructii, Dinamica masinilor, Stabilitatea si dinamica constructiilor.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053, 0740-080289
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro