Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Ministerul Educatiei face apel la solidaritate

Ministerul a lansat o campanie de ajutorare "Copii pentru copii - Scoala pentru scoala", prin care vrea sa vina in sprijinul unitatilor de invatamint si celor peste 1.000 de elevi afectati de inundatii. Se intentioneaza stringerea de rechizite, haine si materiale auxiliare pentru scoli. La aceasta campanie pot participa nu numai elevi si cadre didactice, ci orice persoana interesata sa-i ajute pe sinistrati, care poate face donatii la Inspectoratul Scolar. De asemenea, MEdC a solicitat conducerilor Inspectoratelor Scolare Judetene care nu au fost afectate de inundatii sa analizeze daca au In dotare mobilier scolar ce poate fi donat pentru refacerea scolilor afectate.
"Braila nu are unitati de invatamint afectate insa de la Braila s-ar putea ajuta scolile si elevii aflati in dificultate. La sedinta cu directorii si la cercurile pedagogice ale directorilor am anuntat aceasta campanie, am comunicat acel cont in care se pot depune bani. Noi am anuntat ca avem manuale disponibile. In privinta mobilierului si noi stam destul de prost si nu cred ca vom putea dona, dar daca unele scoli considera ca au ce dona, sint libere sa faca acest lucru" a explicat inspectorul scolar general Lillina Tudoran.
Cei ce doresc sa doneze bani scolilor aflate in dificultate, pot face acest lucru In contul O97RNCB0080005630300028 deschis de MEdC la Banca Comerciala Romana. MEdC a precizat ca pina ieri din acest cont au fost virate deja 800 de milioane de lei Inspectoratelor Scolare din judetele Dolj si Calarasi.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii