Ministerul Educaţiei nu a elaborat suficient trecerea la clasa pregătitoare | Obiectiv Vocea Brailei Mergi la conţinutul principal

Ministerul Educaţiei nu a elaborat suficient trecerea la clasa pregătitoare

"Eu cred că ministerul nu a pregătit infrastructura şi resursele umane în aşa fel încât să trecem fără sincope peste aceste moment. Cred că ministerul trebuie să revină puţin asupra modului în care a gândit această structură, să lase părinţilor dreptul de a alege şcoala în care copiii lor să înveţe", a spus Andronescu.
Ea a subliniat că opţiunea părinţilor trebuie să aibă prioritate, pentru că nu întotdeauna aceştia pot asigura copilului drumul până la şcoală şi invers, acolo unde le este domiciliul, foarte mulţi ducându-i la bunici sau la o şcoală apropiată de serviciu.
"În al doilea rând, şi până acum am avut grupa pregătitoare înainte de intrarea în ciclul primar. Această grupă pregătitoare care îşi desfăşoară, să spunem, anul preşcolar în grădiniţe avea acoperire şi în cadre didactice, avea infrastructura asigurată, avea şi mijloacele didactice adecvate. Dacă vreţi, introduc aici şi mobilierul care trebuie să fie adecvat vârstei, şi grupurile sanitare. şi nu în ultimul rând, cultura instituţională specifică acestei vârste şi care este definită în grădiniţe", a argumentat Andronescu.
De asemenea, ea a arătat că revenirea Ministerului Educaţiei asupra ordinului privind clasa pregătitoare nu trebuie făcută neapărat prin ieşirea din Legea Educaţiei. "Nu trebuie neapărat să ieşim din lege, dar trebuie să considerăm că învăţământul obligatoriu începe cu grupa pregătitoare. Ea rămâne acolo, intră în învăţământul obligatoriu şi nu mai avem în felul acesta atât de multe discuţii care nu aduc niciun fel de beneficiu nici părinţilor, nici copiilor şi nici ministerului", a afirmat fostul ministru.
Părinţii au dat în judecată Guvernul şi Ministerul Educaţiei nemulţumiţi că în urma acestui act normativ nu îşi vor mai putea înscrie copiii decât în şcolile de care aparţin cu domiciliul.
Reprezentanţii Guvernului şi cei ai Ministerului Educaţiei au cerut instanţei amânarea cauzei în vederea pregătirii apărării, arătând totodată că nu a fost îndeplinită procedura de citare.
Magistraţii Curţii de Apel Bucureşti au admis cererea şi au stabilit termen pentru 9 martie.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053, 0740-080289
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro