Mergi la conţinutul principal

Ministerul Dezvoltării se laudă cu tramvaiele moderne achiziţionate pentru Brăila

MDRAP a emis, ieri, un comunicat de presă privind evoluţia demersului de a achiziţiona 10 tramvaie de ultimă generaţie pentru Municipiul Brăila, prin fonduri europene • ordinul de finanţare a fost semnat pe 13 iunie, iar valoarea finanţării nerambursabile este de peste 79 milioane de lei • producătorul va fi stabilit în urma unei licitaţii publice • primarul Marian Dragomir s-a arătat încântat şi a precizat că municipalitatea a depus proiecte şi pentru reabilitarea căii de rulare a tramvaielor

 

S-a semnat ordinul de finanţare pentru achiziţia celor 10 tramvaie de ultimă generaţie pentru Municipiul Brăila. Anunţul a fost făcut public, ieri, de către Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice (MDRAP) pe reţelele de socializare şi preluat ulterior şi de primarul Marian Dragomir. Ordinul de finanţare a fost semnat pe 13 iunie. După cum precizează reprezentanţii MDRAP, cele 10 tramvaie vor fi achiziţionate prin fonduri europene, iar valoarea finanţării nerambursabile se ridică la peste 79 milioane lei. Termenul de implementare este de 48 de luni.

“10 #tramvaie cu o lungime de 18 metri, care vor deservi linia de transport public 21 din Municipiul Brăila, vor fi achiziţionate cu fonduri Regio- Programul Operaţional Regional 2014-2020 (coordonat de #MDRAP). Ordinul de finanţare a fost semnat pe 13 iunie 2019, iar investiţia va fi implementată de MDRAP (în calitate de lider de parteneriat) şi Municipiul Brăila (în calitate de partener). Valoarea finanţării nerambursabile este de 79.032.583 lei, iar perioada de implementare de 48 de luni. Proiectul a fost depus în cadrul apelului cu numărul POR/2018/4/4.1/3/în parteneriat, Obiectivul specific 4.1 «Reducerea emisiilor de carbon în municipiile reşedinţă de judeţ prin investiţii bazate pe planurile de mobilitate urbană durabilă» din Axa prioritară 4 «Sprijinirea dezvoltării urbane durabile” a POR 2014-2020: www.mdrap.ro»“, se arată în comunicatul Ministerului Dezvoltării.

Cum postarea a stârnit interes în rândul comentatorilor pe Facebook, primarul Marian Dragomir a venit la rândul său cu un scurt mesaj adresat cârcotaşilor, pe pagina sa personală.

“Ne bucurăm sau găsim diverse chestii pentru a critica şi aceasta realizare? P.S. Tramvaiele noi vor fi cumpărate cu fonduri europene de la societatea care participă şi câştigă licitaţia, nu de la societatea pe care o stabileşte ministerul sau primarul!!! S-a înţeles, dragi cârcotaşi?”, a scris Dragomir.

 

Municipalitatea încearcă în paralel să reabiliteze şi căile de rulare

 

Contactat ulterior de redactorii “Obiectiv - Vocea Brăilei”, primarul s-a arătat încântat de evoluţia acestui proiect, precizând că tramvaiele de ultimă generaţie vor circula la nivelul întregului oraş. Mai mult, Dragomir a dorit să sublinieze că discutăm despre o cofinanţare la care municipalitatea vine cu 2% din valoarea totală, restul costurilor fiind acoperite din fonduri europene.

“Licitaţia este în desfăşurare. Dacă nu mă înşel, 26 iunie este termenul limită pentru depunerea ofertelor. În paralel, Primăria Municipiului Brăila a depus proiecte pentru reabilitarea căii de rulare a tramvaiului pe Grigore Alexandrescu, Calea Galaţi şi Bulevardul Independenţei. Proiectele se află în evaluare la Agenţia Regională de Dezvoltare Regională şi includ chiar şi reabilitarea liniei de tramvai, piste de biciclete etc. Pe Şos. Baldovineşti avem autobuz electric”, a declarat Dragomir.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro