Mergi la conţinutul principal

Ministerul de Finanţe dă coşmaruri autorităţilor brăilene

Aşa cum a declarat ieri, în cadrul unei conferinţe de presă, primarul Aurel Simionescu, ministerul a atenţionat autorităţile locale că nu va aloca banii promişi la începutul anului pentru diverse lucrări decât când vor fi fonduri, ceea ce nu e cazul acum. Simionescu a explicat că tocmai din astfel de motive, în urmă cu câteva zile, preşedintele CJ Brăila, Gheorghe Bunea Stancu, a avut o ieşire la adresa conducerii Guvernului şi a liderilor PSD, acuzând că aceştia nu se ţin de cuvânt faţă de restul ţării: "Suntem în situaţia în care ne menţinem punctul de vedere în legătură cu unele acţiuni de la nivel naţional, care au un impact asupra cetăţenilor, deci şi asupra brăilenilor. Avem o serie de demersuri făcute, care se materializează la nivelul unor ministere, dar nu au continuitate. De exemplu, în învăţământ. Noi avem două campusuri şcolare aflate în diverse stadii de construcţie şi reabilitare, două grădiniţe care nu se finalizează....Ministerul Educaţiei a dat drumul la hârtii pentru finanţarea acestor lucrări, e vorba de aproape 17 miliarde de lei vechi, dar Ministerul de Finanţe zice că se vor da banii «după buget, când vom avea»....", a comentat edilul-şef. Acesta a mai adus în discuţie şi faptul că nu este sigur dacă se va acorda în timp util şi subvenţia pentru agentul termic, care se ridică anul acesta la 22 de miliarde de lei vechi: "Şi despre suma asta de 22 de miliarde de lei ni s-a spus că se va da când vor fi bani. Noi le-am spus că despre aceste lucrări s-a discutat mai de mult, că lucrările au început să se deruleze şi trebuie plătit ce s-a făcut până acum. Că de banii pentru agentul termic, de exemplu, depinde modernizarea reţelelor şi că iar vor fi probleme la iarnă...Dar nimic". Simionescu a mai adăugat că a discutat despre toate aceste probleme şi cu preşedintele CJ şi că au luat decizia de a face demersuri, dar nu numai la nivel de Brăila, ci şi la nivel de municipii din toată ţara şi de Uniune a Consiliilor Judeţene, pentru a vedea cum se poate discuta cu Ministerul Finanţelor.
Referitor la îndemnul adresat de către Guvern administraţiilor locale, de a da drumul la investiţiile programate, chiar dacă nu sunt bani, în ideea că aceştia vor veni mai târziu, îndemn făcut săptămâna trecută, Simionescu s-a arătat circumspect şi a declarat: "Oricum, lucrările de mică anvergură, parcări, asfaltări, locuri de joacă, pavări, sunt suportate numai de la bugetul local. Problema o reprezintă lucrările de mare anvergură, de ordinul milioanelor de euro, la care cofinanţarea de la stat are un procentaj foarte mare. Pe acelea nu le pot derula decât când voi fi sigur că primesc bani de la centru. Aşa că pentru cele de mică anvergură nu am nevoie eu de îndemnuri de la Guvern, e vorba de celelalte... Acolo, până nu văd banii de la centru, nu mişc nimic. Sper, totuşi, să nu ni se facă vreo fază urâtă, să ni se spună că nu sunt bani deloc pentru astea", a mai completat edilul-şef.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro