Mergi la conţinutul principal

Ministerul Culturii da 500.000 lei pentru Festivalul "Hariclea Darclee"

Ministerul Culturii si Cultelor va finanta cu 500.000 lei editia din acest an a Festivalului si Concursului International de Canto "Hariclea Darclee", care va avea loc la Braila, in perioada 18-29 iulie. Ministrul Culturii si Cultelor, Adrian Iorgulescu, si-a anuntat intentia de a finanta evenimentul, in timpul unei scurte intilniri cu primarul municipiului, Constantin Cibu. "M-am intilnit cu primarul din Braila si mi-am aratat intentia de a finanta cu 500.000 lei festivalul", a declarat Adrian Iorgulescu. "Domnul ministru se afla in trecere prin Braila, catre Galati, si am avut o discutie de circa 30 de minute. El a promis ca ne da 5 miliarde de lei vechi, noi mai punem 3 miliarde si festivalul se va desfasura in bune conditii. Domnul ministru a mai promis ca va participa si la seara de gala", ne-a declarat Cibu.
Concursul National de Canto "Hariclea Darclee" a fost initiat de Mariana Nicolesco, in anul 1995, cu ocazia sarbatoririi a 135 de ani de la nasterea sopranei. Datorita succesului primei editii, in 1997 s-a organizat primul Concurs International de Canto "Hariclea Darclee", deschis tinerilor artisti lirici, cu virste cuprinse intre 20 si 35 de ani. La editia din acest an a manifestarii vor participa aproximativ 150 de concurenti din intreaga lume. Marele Premiu Darclee este de 15.000 de dolari.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati pe facebook.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

Comentarii

 
 

INFORMAŢII CONTACT

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro

 

Director general: Monica Paraschiv

Director: Silvia Preda

Şef departament publicitate: Sorin Preda

Redactor Şef: Florentin Coman

Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu