Mergi la conţinutul principal

Ministerul Comunicatiilor nu ocoleste Braila

Ministerul Comunicatiilor si Tehnologiei Informatiei (MCTI), in colaborare cu primariile locale Cluj-Napoca si Brasov, a realizat trei hotspot-uri de mare viteza care acopera spatii publice din cele doua municipii, acestea facind parte din proiectul "Hotspot in zone publice pentru furnizarea de servicii internet catre populatie".
Proiectul este o continuare a initiativei ministerului intitulata "Lasa-ti amprenta pe net", prin care, in anul 2006, au fost popularizate serviciile de internet.
Utilizatorii pot accesa informatiile de care au nevoie cu ajutorul unui laptop, PDA, telefon mobil sau desktop echipat cu o placa de retea WiFi sau cu un card PCMCIA de retea WiFi. Caracteristicile tehnice ale echipamentelor si fluxul de date permit accesarea simultana a serviciilor de internet de peste 30 de utilizatori.
Secretarul de stat in ministerul Comunicatiilor si Tehnologiei Informatiei, braileanul Constantin Teodorescu, ne-a declarat ca, dupa lansarea celor doua hotspot-uri a discutat cu ministrul Iuliu Wincler si "datorita succesului de care s-a bucurat initiativa MCTI, am decis continuarea proiectului si in alte localitati din tara, cu citeva modificari de natura sa mareasca eficienta investitiilor. Saptamina trecuta, domnul ministru a semnat invitatiile adresate primariilor din mai multe orase, printre care nu intimplator se afla si Braila, pentru a participa in acest proiect. Din cite cunosc, Primaria Braila a confirmat deja participarea, astfel incit, in maximum doua saptamini, se vor demara procedurile la nivelul ministerului pentru achizitionarea echipamentelor. Sper ca, pina la finele anului, sa am onoarea sa lansez in mod oficial Hotspot-ul finantat de minister la Braila, locatia aleasa de noi fiind o sala a Bibilotecii “Panait Istrati”".
Teodorescu a precizat faptul ca a ales aceasta locatie pentru ca toti cei care doresc sa beneficieze de Internet sa poata lucra in deplina siguranta si in conditii de confort si iarna, spre deosebire de locatiile din Cluj si Brasov care sint in aer liber, in piete sau parcuri si ca atare accesibile doar pe vreme frumoasa. "La sala bibliotecii din Braila, utilizatorii vor avea la dispozitie mobilier pentru un lucru confortabil, prize pentru alimentarea calculatoarelor", a mai spus minstrul secretar de stat.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati pe facebook.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

Comentarii

 
 

INFORMAŢII CONTACT

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro

 

Director general: Monica Paraschiv

Director: Silvia Preda

Şef departament publicitate: Sorin Preda

Redactor Şef: Florentin Coman

Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu