Proiectul este o continuare a initiativei ministerului intitulata "Lasa-ti amprenta pe net", prin care, in anul 2006, au fost popularizate serviciile de internet.
Utilizatorii pot accesa informatiile de care au nevoie cu ajutorul unui laptop, PDA, telefon mobil sau desktop echipat cu o placa de retea WiFi sau cu un card PCMCIA de retea WiFi. Caracteristicile tehnice ale echipamentelor si fluxul de date permit accesarea simultana a serviciilor de internet de peste 30 de utilizatori.
Secretarul de stat in ministerul Comunicatiilor si Tehnologiei Informatiei, braileanul Constantin Teodorescu, ne-a declarat ca, dupa lansarea celor doua hotspot-uri a discutat cu ministrul Iuliu Wincler si "datorita succesului de care s-a bucurat initiativa MCTI, am decis continuarea proiectului si in alte localitati din tara, cu citeva modificari de natura sa mareasca eficienta investitiilor. Saptamina trecuta, domnul ministru a semnat invitatiile adresate primariilor din mai multe orase, printre care nu intimplator se afla si Braila, pentru a participa in acest proiect. Din cite cunosc, Primaria Braila a confirmat deja participarea, astfel incit, in maximum doua saptamini, se vor demara procedurile la nivelul ministerului pentru achizitionarea echipamentelor. Sper ca, pina la finele anului, sa am onoarea sa lansez in mod oficial Hotspot-ul finantat de minister la Braila, locatia aleasa de noi fiind o sala a Bibilotecii “Panait Istrati”".
Teodorescu a precizat faptul ca a ales aceasta locatie pentru ca toti cei care doresc sa beneficieze de Internet sa poata lucra in deplina siguranta si in conditii de confort si iarna, spre deosebire de locatiile din Cluj si Brasov care sint in aer liber, in piete sau parcuri si ca atare accesibile doar pe vreme frumoasa. "La sala bibliotecii din Braila, utilizatorii vor avea la dispozitie mobilier pentru un lucru confortabil, prize pentru alimentarea calculatoarelor", a mai spus minstrul secretar de stat.