Mergi la conţinutul principal

Ministerul Apărării Naţionale vrea centru militar de sănătate la Brăila, în cartierul Viziru III

• este vorba despre parterul blocului U, situat pe Aleea Mecanizatorilor, acolo unde în trecut a funcţionat o grădiniţă • după ce autoritatea locală va obţine avizul pentru schimbarea destinaţiei de la Ministerul Educaţiei, imobilul va fi trecut în domeniul public al statului şi dat în administrarea MApN

 

Consiliul Local Municipal Brăila urmează să dea în administrarea Ministerului Apărării Naţionale un imobil situat în municipiu, în cartierul Viziru III, pe Aleea Mecanizatorilor, pentru a-l transforma în centru militar de sănătate. Într-una din ultimele şedinţe ale fostului guvern Dăncilă, miniştrii de la acea dată au luat act de o notă privind acest transfer al clădirii.

În motivare se arată intenţiile MApN: monitorizarea stării de sănătate a personalului militar activ şi în rezervă (al MApN) din Brăila şi judeţele limitrofe, precizarea aptitudinii medicale privind activitatea militară la admiterea sau angajrea în sistemul militar, acordarea asistenţei medicale ambulatorii pentru beneficiarii Legii 80/1995 privind statutul cadrelor militare, precum şi alte misiuni specifice domeniului medico-militar.

Imobilul situat de MApN se află pe Aleea Mecanizatorilor, nr. 1, bloc U, parter, judeţul Brăila, aflându-se în domeniul public al municipiului. În prezent, acesta este dezafectat, iar în trecut a fost utilizat de către Grădiniţa cu program normal nr. 38 , structură a Grădiniţei cu program prelungit nr. 47.

După transmiterea imobilului în domeniul public al statului, acesta va fi înscris în inventarul centralizat al bunurilor şi va fi dat în administrarea MApN, prin hotărâre de guvern. La rândul său, ministerul va face demersurile necesare pentru reabilitarea imobilului pentru ca centrul militar de sănătate să devină funcţional.

Înainte ca spaţiul respectiv să ajungă la MApN, autoritatea locală brăileană trebuie să obţină de la Ministerul Educaţiei Naţionale avizul pentru schimbarea destinaţiei imobilului.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro