Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Ministerul Agriculturii va trebui sa faca lista ciupercilor comestibile care pot fi comercializate

Deputatii au votat, joi, intr-o jumatate de ora, o initiativa a UDMR si PSD referitoare la regulile de sanatate publica la folosirea ciupercilor din flora spontana, care prevede ca Ministerul Agriculturii sa intomeasca o lista a ciupercilor comestibile care pot fi comercializate.
Deputatul UDMR Tomas Sandor, unul dintre cei sase parlamentari care au initiat proiectul de lege, a declarat, in plenul Camerei, ca, spre deosebire de tarile din Europa, in Romania colectarea si comercializarea ciupercilor comestibile se face de catre persoane neautorizate.
Tomas Sandor, care a precizat ca nu este specialist in acest domeniu, ci doar "un consumator de ciuperci comestibile", le-a explicat deputatilor ca proiectul de lege propune "un control mai riguros" asupra comertului de ciuperci.
Mai multi deputati au venit la tribuna Parlamentului si au vorbit depre ciupercile care sint comercializate, primavara, pe marginea soselei si au sustinut ca o astfel de reglementare este necesara pentru protejarea sanatatii publice.
Singurul lucru care a generat o dilema din partea deputatilor a fost daca in proiectul legii sa existe precizata o lista cu ciupercile comestibile care pot fi comercializate.
Deputatii au decis, in final, ca o astfel de lista sa fie intocmita de Ministerul Agriculturii.
Una dintre prevederile proiectului de lege se refera la faptul ca administratia pietelor sau agentii economici care comercializeaza ciuperci trebuie sa asigure conditiile necesare pentru informarea populatiei cu privire la regulile de folosire in alimentatie a ciupercilor din flora spontana. Activitatea de informare a populatiei poate fi facuta doar de catre inspectorii specializati in domeniul sanatatii publice si epidemii.
Proiectul de lege privind ciupercile a fost votat deja de Senat si a fost initiat de catre deputatii UDMR Attila Kelemen, Antal Andras Arpad, Garda Dezso, Marton Arpad, Tomas Sandor si de catre Minodora Cliveti (PSD).
Categorie articol: 

Din cauza unor probleme ce țin de platforma Facebook, secțiunea “Comentarii” de pe platforma noastră online nu este, pentru moment, funcțională. Ne cerem scuze pentru acest incovenient și sperăm că situața va fi rezolvată cât mai curând.

Va puteți exprima opiniile, în continuare, pe pagina Facebook a cotidianului nostru,

https://www.facebook.com/Obiectiv.VoceaBrailei

Like / Share

Comentarii