Mergi la conţinutul principal

Minibus 2002 renunţă la traseul 35

Operatorul privat de transport în comun de persoane în regim maxi- taxi SC "Miniobus 2002" a renunţat zilele acestea şi la traseul 35 care face legătura între cartierele Chercea, Radu Negru şi Viziru. Motivul invocat este acela că nu poate îndeplini condiţia privind vechimea parcului auto. Compania a notificat în acest sens Serviciul de Transport al Primăriei Brăila care a transmis mai departe informaţia către municipalitate. Astfel, ieri, la şedinţa ordinară a CLM consilierii au primit o informare cu privire la noile modificări în structura transportului de persoane în regim maxi-taxi. În actul respectiv, serviciul specializat a punctat faptul că i-a pus în vedere operatorului că are obligaţia de a presta în continuare acest serviciu, timp de 90 de zile, aşa cum prevede contractul cadru de gestiune delegată. Până când va expira acest termen, autoritatea locală, prin serviciul specializat, va organiza licitaţie în vederea atribuirii gestiunii delegate către un alt operator de transport, evident, dacă îşi va manifesta cineva interesul în acest sens.
După expirarea celor 90 de zile, adică undeva în a doua jumătate a lunii iulie, "Minibus 2002" va mai rămâne practic cu un sigur traseu în oraşul nostru, este vorba despre linia 40, cunoscut fiind faptul că, în februarie anul curent, s-a retras de pe traseul 13.
De precizat că, în prealabil, şi "Mantrans" a notificat autoritatea locală privind renunţarea la traseul 34, invocând acelaşi motiv: nu poate respecta cerinţa ca microbuzele aflate în traseu să aibă an de fabricaţie ulterior lui 2006.
Deocamdată singurul operator care are probleme la acelaşi capitol, însă nu a reacţionat în nici un fel este "TCF Imex", compania având doar 3 microbuze cu an de fabricaţie 2007 şi 2008, restul parcului auto - 20 de maşini, fiind mai vechi de 10 ani.
Reamintim că o regulă asumată de către operatorii maxi-taxi prin contractul cu Primăria Brăila, privind concesiunea traseelor secundare, spune că nu pot fi folosite în circulaţie maşini mai vechi de 10 ani, context în care maşinile cu an de fabricaţie dinainte de 2006 ar trebui retrase din trasee. Administratorii celor 4 firme de maxi-taxi au cerut municipalităţii o păsuire până la proxima licitaţie de trasee, care ar urma să aibă loc în 2018, astfel încât să mai poată circula cu maşinile mai vechi de 10 ani. Administraţia locală, prin compartimentul juridic, a spus însă că nu se poate aşa ceva.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro