Mergi la conţinutul principal

A minţit că şi-a pierdut permisul, pentru a face rost de un duplicat

un brăilean de 61 de ani a fost trimis în judecată pentru infracţiunea de fals în declaraţii • procurorii au stabilit că acesta a fost lăsat fără permis de autorităţile din Slovacia, însă apoi a venit la Serviciul Permise Brăila şi a spus că a pierdut actul

 

Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Brăila au dispus trimiterea în judecată a inculpatului Ion I., de 61 de ani, pentru infracţiunea de fals în declaraţii. El a minţit că şi-a pierdut permisul, deşi acesta îi fusese reţinut în Slovacia, şi a venit să scoată altul.

După cum se arată în rechizitoriul Parchetului, în luna septembrie 2017, la Biroul de Investigaţii Criminale din cadrul Poliţiei Municipiului Brăila a fost înregistrată o sesizare din partea Serviciului Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor Brăila cu privire la faptul că, în urmă cu câteva luni, numitul Ion I. a venit la unitatea respectivă şi a declarat în fals că a pierdut permisul de conducere, solicitând să i se elibereze altul.

În urma verificărilor efectuate, s-a stabilit faptul că, în noiembrie 2016, în timp ce conducea autoutilitara marca Iveco, aparţinând unei societăţi din Brăila, pe teritoriul Slovaciei, inculpatul a fost depistat circulând fără vignetă. Din acest motiv, autorităţile au aplicat sancţiune contravenţională cu amendă  în cuantum de 700 euro. Întrucât inculpatul Ion I. nu a achitat amenda pe loc, agentul constatator slovac i-a reţinut permisul de conducere şi i-a înmânat dovadă de circulaţie pentru 30 de zile.

Ulterior, autorităţile din Slovacia au înaintat permisul de conducere reţinut la IGPR - Direcţia Rutieră, cu menţiunea că a fost reţinut pentru neplata amenzii.

În aprilie 2017, corespondenţa a ajuns la Serviciul Regim Permise de Conducere din Brăila, constatându-se că permisul figura ca fiind dezactivat din februarie 2017, cu motivul “Pierdut”. S-au făcut investigaţii şi s-a aflat faptul că brăileanul în cauză, după expirarea dovezii de circulaţie, a venit la Serviciul Regim Permise Brăila şi a depus documentele pentru eliberarea unui duplicat al permisului. A declarat senin că l-a pierdut, ceea ce nu era adevărat.

În faţa procurorilor, bărbatul a recunoscut fapta comisă şi a spus că regretă. Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Brăila l-au trimis în faţa instanţei de judecată.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro