Mergi la conţinutul principal
Ajutoare pentru 75 de nevoiași, bătrâni și copii orfani

Milostenie creștină în prag de Sfinte Sărbători

* este vorba de alimente, produse de igienă și îmbrăcăminte oferite de parohiile „Nașterea Domnului”,  din Bariera Călărașilor, și „Nașterea Maicii Domnului”, din cartierul Hipodrom

 

Zeci de familii brăilene cu mulți copii au fost ajutate, zilele acestea, de parohiile brăilene „Nașterea Domnului”, din Bariera Călărașilor, și „Nașterea Maicii Domnului”, din cartierul Hipodrom, la care se adaugă alte zeci de bătrâni și copii, în cadrul manifestărilor prilejuite de sărbătoarea patronului spiritual al Brăilei.

Potrivit comunicatului remis de părintele Rareș Bucur, din cadrul Eparhiei Dunării de Jos, la inițiativa Înaltpreasfințitului Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos, 35 de persoane nevoiașe au primit alimente și materiale de igienă pregătite la Cantina socială „Sfântul Nicolae şi Sfântul Vasile cel Mare” din cadrul Parohiei „Naşterea Domnului“ (Bariera Călărașilor) prin grija preoţilor şi a credincioşilor. Darurile au fost împărțite de preoții și de către voluntarii parohiei direct la domiciliile celor nevoiași. Între cei care au primit daruri au fost şi doi copii ofani de tată pentru care parohia brăilenă a achiziţionat, de asemenea, încălţăminte și îmbrăcăminte.

„Aşezământul cultural şi social-filantropic din cadrul Parohiei «Naşterea Domnului» constituie un important proiect aflat în derulare la această parohie, unde funcţionează o cantină la care servesc masa zilnic gratuit aproximativ 200 de persoane, o grădiniţă, un Centru pentru tineret, precum şi un magazin bisericesc cu obiecte de colportaj şi carte de zidire sufletească”, a precizat părintele consilier Rareș Bucur.

În aceeași zi, Parohia „Naşterea Maicii Domnului” a organizat, de asemenea, o amplă acțiune filantropică, beneficiari fiind 40 de bătrâni rămași singuri, fără niciun ajutor acum, în prag de Sfinte Sărbători. Vârstnicii au primit pachete cu alimente neperisabile și produse de igienă pregătite de angajaţii şi voluntarii Centrului social „Sfinţii Martiri Brâncoveni” din cadrul Parohiei „Naşterea Maicii Domnului”, cu respectarea normelor de protecție împotriva virusului SARS CoV-2. Preoţii slujitori au fost sprijiniţi de membri ai Consiliului şi Comitetului parohial, precum şi de tinerii participanţi la programul cultural-educaţional „Lăsaţi copiii să vină la Mine!”, derulat în ultimii şase ani de Centrul social parohial  „Sfinţii Martiri Brâncoveni”.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro