Militarii Secţiei 10 Mentenanţă la ceas de sărbătoare | Obiectiv Vocea Brailei Mergi la conţinutul principal

Militarii Secţiei 10 Mentenanţă la ceas de sărbătoare

• se împlinesc 10 ani de la înfiinţarea acestei structuri, iar evenimentul a fost marcat printr-o ceremonie militară şi religioasă desfăşurată într-un cerc restrâns, în prezenţa comandantului Brigăzii 10 Geniu “Dunărea de Jos”, general de brigadă Vasile Ionescu • au fost acordate ordine şi medalii din partea Statului Major al Forţelor Terestre şi a fost sfinţită o troiţă ridicată prin contribuţia personalului activ şi în rezervă care a activat în această unitate

 

Începutul lunii iulie a coincis cu împlinirea a 10 ani de existenţă a Secţiei 110 Mentenanţă Echipamente Militare, eveniment marcat, anul acesta, printr-o ceremonie militară şi religioasă desfăşurată în cadru restrâns, respectându-se măsurile de distanţare socială. 

“Activitatea a avut loc în prezenţa comandantului Garnizoanei Brăila şi comandant al Brigăzii 10 Geniu «Dunărea de Jos», general de brigadă Vasile Ionescu, a reprezentantului eşalonului superior, locotenent-colonel inginer Marin Nicolau, a colonelului (r) Ionel Tălpău, primul comandant al acestei unităţi, a preotului Mircea Băncilă, protopopul Brăilei, a comandanţilor de unităţi din garnizoană şi a altor invitaţi. După prezentarea onorului şi intonarea imnului naţional, serviciul religios a cuprins şi sfinţirea unei troiţe ridicate prin munca şi contribuţia personalului activ şi în rezervă care a activat în această unitate. Distinsele oficialităţi au semnat documentul de inaugurare şi au fost prezentate repere şi realizări de referinţă din existența secţiei”, ne-a precizat plt. adj. pr. Stelică Mocanu, din cadrul Brigăzii 10 Geniu “Dunărea de Jos”.

Ca o recunoaştere a activităţii depuse de-a lungul celor 10 ani de existenţă, a profesionalismului militarilor care încadrează unitatea, personalul unităţii a fost felicitat şi au fost acordate ordine şi medalii din partea Statului Major al Forţelor Terestre şi eşalonului superior. Totodată, locotenent-colonelul Doru Romulus Juncu, comandantul Secţiei de Mentenanţă, a mulţumit comandantului Brigăzii 10 Geniu “Dunărea de Jos”, reprezentantul eşalonului superior, pentru sprijinul acordat în desfăşurarea activităţii şi îndeplinirii misiunilor ordonate.

În cadrul evenimentului, a fost avansat în grad gradatul profesionist Florin Smeu şi a fost trecut în rezervă, după o activitate remarcabilă în slujba

Armatei României, maistrul militar principal Cornel Gavrilă. Muzica Militară a Garnizoanei Brăila a interpretat imnul Sfântului Voievod Ştefan cel Mare, sfânt pe care Secția 110 Mentenanţă Echipamente Militare l-a ales drept patron spiritual.

Ceremonia militară dedicată sărbătoririi a 10 ani de la înfiinţarea Secţiei 110 Mentenanţă Echipamente Militare a luat sfârşit cu onorul muzicii militare a Garnizoanei Brăila.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro