Mergi la conţinutul principal

Militarii la datorie. Deschiderea anului de instrucție la Brigada 10 Geniu și la Flotila Fluvială

• săptămâna aceasta a debutat cu deschiderea noului an de instrucție în marile unități ale Garnizoanei Brăila • festivitățile la care au participat atât militarii geniști, cât și marinarii militari marchează punctul de început în calendarul activităților de instrucție planificate pentru anul 2024

 

Deschiderea anului de instrucție la Brigada 10 Geniu „Dunărea de Jos” și la Flotila Fluvială „Mihail Kogălniceanu” Brăila. 

„Îmbunătățirea nivelului profesional al resursei umane reprezintă un obiectiv permanent al Armatei României. Este motivul pentru care instruirea militarilor, la toate nivelurile, nu se termină niciodată. La începutul lunii ianuarie, în fiecare unitate militară, festivitatea pentru reînceperea procesului de instrucție devine punctul de început în calendarul activităților de instrucție planificate pentru anul în curs”, precizează surse din cadrul Brigăzii 10 Geniu „Dunărea de Jos” Brăila.

Astfel, în ziua de luni, 15 ianuarie 2024, în cazarma Comandamentului Brigăzii 10 Geniu „Dunărea de Jos” Brăila, a avut loc ceremonialul militar de deschidere a noului an de instrucție. La această activitate, au participat efectivele comandamentului marii unități de geniu și ale subunităților de brigadă. Cu acest prilej, colonelul Ludovic-Ștefan Brok, șeful de stat major al Brigăzii 10 Geniu „Dunărea de Jos” Brăila, a prezentat retrospectiva principalelor activități la care au luat parte militarii geniști, performanțele obținute de aceștia în anul anterior, precum și obiectivele stabilite pentru anul 2024. Deschiderea anului de instrucție 2024 a avut loc și în celelalte unități militare ale Brigăzii 10 Geniu „Dunărea de Jos” încartiruite la Brăila, Satu Mare, Alba Iulia și București.

Flotila Fluvială „Mihail Kogălniceanu” Brăila a marcat, de asemenea, deschiderea anului de instrucție 2024 în Garnizoanele Brăila, Tulcea și Babadag.

Astfel, potrivit unor surse militare, toate unitățile Flotilei Fluviale „Mihail Kogălniceanu” au organizat luni, 15 ianuarie 2024, festivitatea de deschidere a anului de instrucție 2024. În Portul Militar Brăila, activitățile s-au desfășurat în prezența locțiitorului pentru resurse al șefului Statului Major al Forțelor Navale Române, contraamiral de flotilă Daniil Trică, și al comandantului Flotilei Fluviale, contraamiral de flotilă Nicu Chirea. În cadrul evenimentului, contraamiralul de flotilă Daniil Trică a dat citire cuvântului șefului Statului Major al Forțelor Navale, iar comandantul Flotilei Fluviale „Mihail Kogălniceanu” Brăila, contraamiral de flotilă Nicu Chirea, a prezentat bilanțul anului de instrucție 2023, axându-se pe importanța nivelului de instruire atins, datorat, în principal, exercițiilor majore la care au participat militarii Flotilei Fluviale.

În același context, comandantul Flotilei Fluviale „Mihail Kogălniceanu” Brăila a prezentat obiectivele și prioritățile pentru anul de instrucție 2024.

Festivitățile s-au încheiat cu defilarea militarilor de la ambele mari unități brăilene.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro