Mergi la conţinutul principal

Militarii Brigăzii 10 Geniu „Dunărea de Jos” participă la Exercițiul multinațional IEL-MILU 23

• exercițiul se organizează anual, pin rotație, în baza Memorandumului de Înțelegere între Ministerele Apărării din Bulgaria, Croația, Georgia și România • militarii celor patru țări execută exerciții în comun pentru perfecționarea deprinderilor în organizarea, planificarea și executarea sarcinilor și misiunilor destinate sprijinului de geniu

 

Săptămâna aceasta, la sediul Batalionului 136 Geniu ,,Apulum” din cadrul Brigăzii 10 Geniu „Dunărea de Jos” Brăila, a avut loc ceremonia de deschidere a Exercițiului multinațional IEL-MILU 23, la care participă militarii armei geniu din patru țări, inclusiv România. Potrivit unor surse din cadrul marii unități brăilene, la exercițiu participă, în perioada 19-23 iunie 2023, militari din Bulgaria, Georgia, Croația și România.

Exercițiul multinațional IEL-MILU se organizează anual, prin rotație, în baza Memorandumului de Înțelegere între Ministerele Apărării din Bulgaria, Croația, Georgia și România. Scopul desfășurării exercițiului este executarea instrucției în comun pentru perfecționarea deprinderilor în organizarea, planificarea și executarea sarcinilor și misiunilor destinate sprijinului de geniu pentru infrastructura logistică.

Totodată, potrivit Forțelor Terestre Române, inițiativa IEL-MILU are drept obiectiv participarea la operații NATO, ca parte a unei forțe multinaționale, pentru îndeplinirea misiunilor logistice cu specific de geniu dintr-un teatru de operații, cu capabilități privind construcția, repararea și menținerea viabilității drumurilor și podurilor militare, construcția de helipad-uri și platforme pentru cartiruire, aprovizionarea cu energie electrică și sprijin EOD.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro