Mergi la conţinutul principal

Militarii Brigăzii 10 Geniu „Dunărea de Jos” Brăila au construit adăposturile antiaeriene pentru sătenii din Deltă

• asta după ce mai multe fragmente de drone rusești au căzut în apropierea unor localități din județul Tulcea, terorizându-i pe localnici • militarii geniști au construit două mari adăposturi din beton, pe care le-au acoperit cu saci de nisip și cu plasă de camuflaj

 

Adăposturi antiaeriene din beton pentru protejarea populației din județul vecin, Tulcea, construite de militarii Brigăzii 10 Geniu „Dunărea de Jos” Brăila.

„În conformitate cu Hotărârea nr. 31 din 7 septembrie 2023 privind adoptarea unor măsuri de protecţie pe teritoriul naţional din imediata vecinătate a zonei de conflict din Ucraina, emisă de Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă, Ministerul Apărării Naționale a început marți, 12 septembrie, lucrările de amenajare a spaţiilor de protecţie a populaţiei la nivelul localităţii Plauru, Ceatalchioi, din județul Tulcea”, precizează surse din cadrul marii unități de geniu.

Lucrările pentru construirea adăposturilor antiaeriene au fost executate de un detașament format din aproximativ 50 de militari din cadrul batalioanelor subordonate Brigăzii 10 Geniu „Dunărea de Jos”, care au acționat cu 20 de mijloace tehnice folosite atât pentru transportul cât și pentru instalarea a două spații de protecție din elemente prefabricate din beton armat, precum și pentru executarea lucrărilor de amenajare aferente.

Adăposturile, cu dimensiunile de aproape 10 metri lungime, 2 metri lățime (la interior) și 1,5 metri înălțime (la interior), au fost acoperite cu saci de nisip și apoi cu plasă de camuflaj, folosită de militarii români în teatele de operații. Ele au fost predate, după finalizarea lucrărilor, autorităților locale ale comunei Ceatalchioi, județul Tulcea. Localnicii speră, însă, să nu fie nevoiți să se adăpostească în aceste adăposturi din pricina atacurilor cu drone rusești care, de altfel, s-au întețit în ultimele nopți în porturile ucrainene de la Dunăre și Marea Neagră.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro