Mergi la conţinutul principal
În Săptămâna Luminată

Militarii Brigăzii 10 Geniu „Dunărea de Jos” au donat sânge pentru semenii lor

* campania de donare de sânge se înscrie în seria manifestărilor prilejuite de Ziua Forțelor Terestre Române * an de an, la 23 aprilie - sărbătoarea Sfântului Mare Mucenic Gheorghe - Purtătorul de Biruință - marile unități și unitățile din subordinea Statului Major al Forțelor Terestre organizează manifestări dedicate patronului spiritual

 

 

 

Sub genericul „Donează sânge, donează și tu!”, militarii Garnizoanei Brăila, implicit cei din cadrul Brigăzii 10 Geniu „Dunărea de Jos”, au organizat, săptămâna aceasta, o campanie de donare de sânge, deplasându-se la Centrul de Transfuzie Sanguină din Municipiul Brăila. Primii care au donat sânge au fost militarii Batalionului 110 Sprijin Logistic. Campania de donare de sânge se înscrie în seria manifestărilor prilejuite de Ziua Forțelor Terestre Române, care se sărbătorește în fiecare an pe data de 23 aprilie (sărbătoarea Sf. Mare Mucenic Gheorghe).

Cu toții putem ajuta dacă mergem la centrele de transfuzii și donăm sânge! Militarii Brigăzii 10 Geniu „Dunărea de Jos” au înțeles că, prin acest mic gest, le putem aduce, cu ușurință „o picătură de speranţă” semenilor noștri”, a precizat plutonierul major Mircea-Marian Mușat, din cadrul marii unități brăilene.

Sărbătorirea Zilei Forțelor Terestre Române - al căror patron spiritual este Sfântul Mare Mucenic Gheorghe - Purtătorul de Biruință, reprezintă un eveniment marcant al Armatei României. În această perioadă, Statul Major al Forțelor Terestre (SMFT), marile unități și unitățile din subordine aflate în municipiile reședință de județ organizează, împreună cu autoritățile publice locale, ceremonii la monumentele închinate memoriei Eroilor Forțelor Terestre, programe și manifestări cultural-educative cu caracter evocator și științific, competiții sportive și aplicativ-militare, expoziții de carte, concerte ale muzicilor militare, vizionare de filme documentare, precum și ceremonii militare specifice.

În acest context, duminică, 23 aprilie 2023, începând cu ora 9.00, la Complexul Comemorativ al Eroilor Neamului din Calea Călărașilor nr. 309, va avea loc ceremonia militară dedicată sărbătoririi Zilei Forțelor Terestre și Sf. Mare Mucenic Gheorghe, la care vor participa oficialități civile și militare din Brăila. Un sobor de preoți va oficia un serviciu religios, vor fi depuse coroane de flori, vor fi rostite alocuțiuni și vor fi înmânate distincții militarilor care s-au evidențiat în activitate. Manifestarea se va încheia cu defilarea gărzii de onoare constituită cu prilejul Zilei Forțelor Terestre Române.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro