Mergi la conţinutul principal

Militar pentru o zi la Regimentul 528 ISR „Vlad Țepeș” Brăila

* săptămâna aceasta, unitatea militară brăileană a fost gazda elevilor de a XI-a și a XII-a de la Liceul Tehnologic „Grigore Moisil”, în cadrul campaniei „Militar pentru o zi * elevii au luat parte la instruirea cercetașilor, au asistat la o ședință de tragere în poligon și au experimentat o ședință de alpinism

 

 

 

În ziua de marți, 16 aprilie, Regimentul 528 ISR „Vlad Țepeș” Brăila a fost gazda elevilor claselor a XI-a și a XII-a de la Liceul Tehnologic „Grigore Moisil” din municipiu, în cadrul campaniei „Militar pentru o zi”.

Pe timpul activității, elevii de la „Grigore Moisil” au avut ocazia de a lua parte la activitățile de instruire ale cercetașilor brăileni, au asistat la o ședință de tragere desfășurată în poligonul unității, au experimentat o ședință practică de alpinism, cu instructori specializați, și au admirat tehnica și echipamentele din înzestrarea reputatei unități militare, care împlinește, anul acesta, 56 de ani de existență. La finalul activității, elevii și profesorii au primit diplome de cercetași curajoși oferite de conducerea Regimentul 528 ISR „Vlad Țepeș” Brăila.

Regimentul 528 ISR „Vlad Țepeș” Brăila a sărbătorit, anul trecut, 55 de ani de existență. Potrivit unor surse militare, după ce, în noaptea de 20 spre 21 august 1968, trupele din cinci state membre ale Pactului de la Varșovia au invadat Cehoslovacia, autoritățile de la București au luat o serie de măsuri politico-militare menite să prevină o situație similară, stabilind în baza Ordinului M 61, din 24 septembrie 1968, înființarea, începând cu data de 1 octombrie 1968, a Batalionului 528 Cercetare al Diviziei 67 Mecanizate, din „Poarta Focșanilor”, dislocat în Garnizoana Brăila (dată fiind proximitatea URSS).

Reamintim că, în data de 10 noiembrie 2023, în prezența comandantului Diviziei 2 Infanterie „Getica”, a comandanților de mari unități din cadrul diviziei, a foștilor comandanți ai structurii, militari aflați în rezervă și retragere și oficialități publice locale, printr-o ceremonie militară și religioasă, desfășurată la sediul Regimentului 528 ISR „Vlad Țepeș”, s-a sărbătorit împlinirea a 55 de ani de la înființarea unității. În cadrul ceremoniei militare, au fost conferite plachete aniversare, embleme de onoare, diplome de merit și au fost înaintați în grad mai mulți soldați gradați profesioniști.

 

 

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro