Milioane de euro pentru silozuri, mori şi fabrici de nutreţuri concentrate | Obiectiv Vocea Brailei Mergi la conţinutul principal

Milioane de euro pentru silozuri, mori şi fabrici de nutreţuri concentrate

Raportul de selecţie a fost recent publicat pe pagina de web a agenţiei şi cuprinde un număr de 285 proiecte declarate eligibile, cu o valoare totală de 280,9 milioane de euro. Dintre acestea, cele 8 proiecte de la Brăila au o valoare eligibilă de aproape 26 milioane de euro. Cel mai mare ca valoare este proiectul de aproape 6 milioane de euro al Cooperativei Agricole "Aaylex" de la Făurei, care are în plan construirea unei fabrici de nutreţuri combinate cu o capacitate de producţie de 150 de tone/oră de furaje granulate. Următorul ca valoare este proiectul firmei "Priscor Serv", de la Însurăţei, a cărui valoare eligibilă este de aproape 4 milioane de euro pentru o moară, dar şi proiectul SC "Organic Storage" de la Siliştea - "Construire siloz pentru cereale" (3,99 milioane euro), precum şi al SC "Agrom Import Export" de la Vădeni (3,89 milioane euro), care îşi propune construirea de celule metalice pentru însilozat cereale, a unei hale de extracţie a uleiului şi dotarea cu utilaje, plus modernizare flux de producţie. De asemenea, un proiect important ca valoare este şi cel al SC "Vortex Developement" de la Însurăţei (2,89 milioane de euro), care vrea să-şi facă un siloz, la fel ca şi SC "Floris Vast Promt" tot de la Însurăţei, valoarea eligibilă fiind 2,89 milioane euro. Cel de-al şaptelea proiect declarat eligibil este al SC "Agrifarm" din localitatea Racoviţa, care îşi doreşte să realizeze cu fonduri europene o bază de însilozare cu o valoare eligibilă de 1,3 milioane de euro. În fine, a mai fost declarat eligibil şi proiectul firmei "Agro Hagiu" de la Însurăţei (0,67 milioane euro, valoare eligibilă), care îşi doreşte, de asemenea, să facă spaţii noi de depozitare a cerealelor.
De precizat că raportul final de selecţie va fi publicat pe site-ul Agenţiei după soluţionarea contestaţiilor depuse de potenţialii beneficiari care au fost incluşi în Raportul de evaluare a proiectelor depuse în sesiunea lunii martie a acestui an. Fondurile care s-au alocat în această sesiune pentru "creşterea valorii adăugate a produselor agricole şi forestiere" (Măsura 123), au fost de 130 de milioane de euro, valoare foarte mică în comparaţie cu 280 milioane euro, valoarea proiectelor eligibile.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053, 0740-080289
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro