Mergi la conţinutul principal

Mija şi Moisiu rămân sub control judiciar până în ianuarie 2016

Ieri, judecătorii Tribunalului Vrancea au menţinut măsura controlului judiciar luată faţă de Mija Florin şi Moisiu Nicolae. Cei doi sunt inculpaţi în dosarul «Stancu vs. DNA», următorul termen de judecată fiind stabilit pentru ziua de 22 ianuarie 2016. "Constată ca fiind legală şi temeinică măsura controlului judiciar luată faţă de inculpaţii Mija Florin şi Moisiu Nicolae. Menţine măsura controlului judiciar luată faţă de inculpaţi, cu aceleaşi obligaţii. Cu drept de contestaţie în 48 de ore de la comunicare", este soluţia pronunţată în şedinţă publică, pe 11 decembrie.
Pe perioada controlului judiciar, fostul vice al Consiliului Judeţean Brăila, Florin Mija, poate pleca din judeţ, însă nu are voie să iasă din ţară, după cum au decis judecătorii. Oricum, cei doi inculpaţi nu pot pleca prea departe, asta pentru că au obligaţia de a se prezenta periodic la organul de poliţie desemnat cu supravegherea.
Dosarul a ajuns pe rolul instanţei în octombrie 2014, după ce
Direcţia Naţională Anticorupţie - Serviciul Teritorial Galaţi a dispus trimiterea în judecată a lui Gheorghe Bunea Stancu, Florin Mija şi încă 12 funcţionari salariaţi ai CJ Brăila. În cauză s-a
dispus luarea unor măsuri de indisponibilizare a bunurilor
inculpaţilor în vederea asigurării reparării prejudiciului.
Potrivit DNA, prejudiciul produs de inculpaţi, prin atribuirea unor
contracte firmelor favorite, se ridică la aproape 3 milioane de lei.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 

Arbo300x600

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro