Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Mii de tineri evrei au adus un omagiu victimelor Holocaustului, la Auschwitz-Birkenau

Trei mii de evrei au adus un omagiu victimelor Holocaustului, duminica seara, la fostul lagar Auschwitz-Birkenau, situat in sudul Poloniei, cu o zi inainte de manifestatia anuala Marsul Supravietuitorilor, relateaza AFP.
Dupa vizitarea muzeului infiintat in interiorul fostului lagar, tinerii, insotiti de ministrul israelian al Educatiei, Yuli Tamir, au rostit kaddish, rugaciunea pentru cei morti, pe locul unde odinioara se afla Birkenau - parte a lagarului unde erau instalate crematotriile si camerele de gazare.
Circa 6.000 de tineri din toata lumea vor parcurge pe jos, luni, distanta de trei kilometri care separa fostul lagar Auschwitz de Birkenau, principalele locuri de exterminare a evreilor de catre regimul nazist.
In perioada 1940-1945, circa 1,1 milioane de persoane, majoritatea evrei provenind din diferite tari europene ocupate de Germania nazista, au murit in lagarele Auschwitz-Birkenau, potrivit unor surse poloneze. Tot aici au fost exterminati 85.000 de polonezi care nu erau evrei, 20.000 de tigani, 15.000 de sovietici si 12.000 de persoane de alte nationalitati.
In acest an, printre cei care vor reprezenta Israelul la comemorari se numara si Rafi Eitan, fostul agent secret israelian care l-a capturat, in 1960, pe nazistul Adolf Eichmann, in Argentina.
"Fiind cel care l-a capturat pe tortionarul nazist Eichmann, in urma cu exact 47 de ani, voi avea sentimentul ca am inchis cercul prin faptul ca ma voi afla in fruntea Marsului Supravietuitorilor" , a declarat Eitan pentru cotidianul Yediot Aharonot.
Marsul Supravietuitorilor este organizat, incepind din 1988, de ministrul israelian al Educatiei cu ocazia Zilei Holocaustului (Yom Hashoah).
Categorie articol: 

Din cauza unor probleme ce țin de platforma Facebook, secțiunea “Comentarii” de pe platforma noastră online nu este, pentru moment, funcțională. Ne cerem scuze pentru acest incovenient și sperăm că situața va fi rezolvată cât mai curând.

Va puteți exprima opiniile, în continuare, pe pagina Facebook a cotidianului nostru,

https://www.facebook.com/Obiectiv.VoceaBrailei

Like / Share

Comentarii