Desi sintem abia in luna mai, pensionarii s-au grabit sa-si depuna cererile pentru a fi siguri ca vor putea beneficia de tratament in perioada de vara. "In primele 5 luni ale anului au fost vindute 1.446 bilete. Pe linga repartitiile propriu-zise au existat si suplimentari de locuri. Criteriul pe care il luam in considerare este cel al momentului in care a fost depusa cererea, al numarului de inregistrare a documentului. Seriile sint de cite 18 zile. Cele mai multe solicitari sint pentru perioada iulie - august, chiar septembrie. Lacu Sarat este de departe una dintre statiunile preferate de braileni. Facem eforturi sa suplimentam numarul de locuri din statiuni, astfel incit sa venim in intimpinarea solicitarilor. Au fost situatii cind am avut cite 50 de cereri pentru numai 8 locuri", ne-a declarat Sorin Enache, director executiv al CJP Braila.
Biletele comercializate prin intermediul CJP sint foarte avantajoase pentru ca sint subventionate din bugetul de asigurari sociale. Astfel, virstnicii beneficiaza de masa, cazare si tratament timp de 18 zile. Pensionarii achita numai 50% din pensie, diferenta fiind suportata din bugetul de asigurari sociale.
Persoanele cu afectiuni digestive pot alege Slanic Moldova, Singeorz Bai, Olanesti sau Caciulata, cele cu probleme respiratorii pot merge la Tg. Ocna, Slanic Prahova, cele cu boli cardiovasculare la Vatra Dornei, Buzias, Covasna. Statiunea Lacu Sarat este ideala pentru brailenii cu afectiuni reumatice. Aceasta categorie de pensionari poate merge si la Mangalia, Techirghiol, Amara, Eforie Nord, Felix, Herculane. Persoanele care au afectiuni nervoase pot merge la Sinaia, Predeal sau Soveja.
Veteranii, pensionarii de invaliditate care au si plan de recuperare de la medic, persoanele persecutate din motive etnice, cele persecutate din motive politice, pensionarii IOVR (mutilatii si vaduvele de razboi) si persoanele cu handicap de gradul I au beneficiat in fiecare an de bilete gratuite, in limita locurilor repartizate.