Mergi la conţinutul principal

Mii de pensionari braileni vor bilete de tratament

Nu mai putin de 5.000 de braileni s-au adresat Casei Judetene de Pensii (CJP) pentru a achizitiona bilete de tratament in statiunile balneoclimaterice romanesti. Numarul solicitarilor il depaseste cu mult pe cel al biletelor repartizate judetului nostru. Potrivit datelor furnizate de conducerea CJP, Brailei i-au fost repartizate in 2007, doar 4.113 bilete.
Desi sintem abia in luna mai, pensionarii s-au grabit sa-si depuna cererile pentru a fi siguri ca vor putea beneficia de tratament in perioada de vara. "In primele 5 luni ale anului au fost vindute 1.446 bilete. Pe linga repartitiile propriu-zise au existat si suplimentari de locuri. Criteriul pe care il luam in considerare este cel al momentului in care a fost depusa cererea, al numarului de inregistrare a documentului. Seriile sint de cite 18 zile. Cele mai multe solicitari sint pentru perioada iulie - august, chiar septembrie. Lacu Sarat este de departe una dintre statiunile preferate de braileni. Facem eforturi sa suplimentam numarul de locuri din statiuni, astfel incit sa venim in intimpinarea solicitarilor. Au fost situatii cind am avut cite 50 de cereri pentru numai 8 locuri", ne-a declarat Sorin Enache, director executiv al CJP Braila.
Biletele comercializate prin intermediul CJP sint foarte avantajoase pentru ca sint subventionate din bugetul de asigurari sociale. Astfel, virstnicii beneficiaza de masa, cazare si tratament timp de 18 zile. Pensionarii achita numai 50% din pensie, diferenta fiind suportata din bugetul de asigurari sociale.
Persoanele cu afectiuni digestive pot alege Slanic Moldova, Singeorz Bai, Olanesti sau Caciulata, cele cu probleme respiratorii pot merge la Tg. Ocna, Slanic Prahova, cele cu boli cardiovasculare la Vatra Dornei, Buzias, Covasna. Statiunea Lacu Sarat este ideala pentru brailenii cu afectiuni reumatice. Aceasta categorie de pensionari poate merge si la Mangalia, Techirghiol, Amara, Eforie Nord, Felix, Herculane. Persoanele care au afectiuni nervoase pot merge la Sinaia, Predeal sau Soveja.
Veteranii, pensionarii de invaliditate care au si plan de recuperare de la medic, persoanele persecutate din motive etnice, cele persecutate din motive politice, pensionarii IOVR (mutilatii si vaduvele de razboi) si persoanele cu handicap de gradul I au beneficiat in fiecare an de bilete gratuite, in limita locurilor repartizate.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati pe facebook.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

Comentarii

 
 

INFORMAŢII CONTACT

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu