Mergi la conţinutul principal

Mii de hectare afectate de secetă în județul Brăila

* prefectul Iulian Timofei a convocat, joi, o ședință cu reprezentanții instituțiilor care au competențe în domeniul agricol, gospodărirea apelor, îmbunătățiri funciare

 

Prefectura Brăila a anunțat că prefectul Iulian Timofei a convocat, joi, o ședință de lucru la care a invitat reprezentanții instituțiilor care au competențe în domeniul agricol, gospodărirea apelor, îmbunătățiri funciare, protecția mediului, tema principală a discuțiilor vizând problematica secetei pedologice cu care se confruntă județul nostru.

”Cu toții știm și simțim faptul că traversăm o perioadă de secetă accentuată. Mesajul către utilizatorii de apă pentru irigații pe raza județului Brăila este acela că se fac eforturi concentrate ale tuturor factorilor implicați astfel încât să se asigure în mod echitabil apă tuturor fermierilor, chiar dacă prestarea acestui serviciu se face în condiții de secetă pedologică, precum și în contextul în care se înregistrează cote în scădere ale cursurilor de apă de pe raza județului nostru. Vreau să-i asigur pe fermierii brăileni că acordăm maximă atenție și interes acestei problematici”, a declarat prefectul Iulian Timofei.

Potrivit Prefecturii, conducerea structurii locale a ANIF (Agenția Națională de Îmbunătățiri Funciare) precum și cea a Sistemului de Gospodărire a Apelor Brăila (structura teritorială a Administrației Naționale Apele Române) au ținut să puncteze faptul că sunt interzise prin lege orice intervenții sau manevre neautorizate la amenajările de îmbunătățiri funciare ori instalațiile care le deservesc, precum și la cursurile de apă, avertizând că amenzile în astfel de cazuri sunt foarte mari conform Legii 138/2004 Legea îmbunătăților funciare și Legea 107/1996 privind Legea Apelor Române.

În ceea ce privește datele centralizate, până acum, la nivelul județului în legătură cu afectarea culturilor de toamnă din cauza secetei excesive, informațiile prezentate de către Direcția pentru Agricultură a Județului Brăila indică o suprafață totală afectată (conform raportului operativ) de 6.121,2 ha, din care 2.229,5 ha pe raza comunei Galbenu.

Tot joi, pentru a se informa direct din teren, prefectul Timofei și-a programat o vizită în județ, pe raza mai multor comune, unde se concentrează suprafețe mai mari de culturi afectate de secetă. Scopul vizitei a fost acela de a discuta cu fermierii locali afectați și, de asemenea, de a identifica soluții pentru rezolvarea problemelor apărute.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro