Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Mii de braileni, trecuti prin filtrul unei mega-razii a Politiei

Noaptea de simbata spre duminica poate fi catalogata drept cea mai lunga din istoria Politiei brailene. Intreg efectivul, atit de la Judet, cit si de la Municipiu, impreuna cu angajati de la Protectia Consumatorului si Inspectoratul Teritorial de Munca, a periat orasul in vederea prevenirii si combaterii faptelor ilicite de comert, dar si a faptelor antisociale. Toata noaptea, politistii au carat "colete", cum li se spune persoanelor suspecte, la sediu, in vederea amprentarii si fotografierii. In acelasi timp, atit politistii de la Investigarea Fraudelor, Politie Urbana, Politie Rurala, cit si aceia de la Ordine Publica, Judiciar s.a.m.d au descins in discotecile din judet, in baruri, cafe-Internet-uri, dar si in scarile de bloc in care isi fac veacul baietii de cartier. Operatiunea s-a soldat cu inregistrarea in evidente a peste 1.500 de persoane, dar si cu amenzi grase, de citeva sute de milioane. Si Protectia Consumatorului si Inspectoratul Teritorial de Munca au descoperit, alaturi de politisti, mai multi indivizi angajati fara forme legale, dar si alte abateri privind protectia consumatorului.

Inarmati pina in dinti

In noaptea de simbata spre duminica, forte sporite de la Municipiu au pornit in cautarea infractorilor si a contravenientilor. Gestul a fost repetat si de politistii de la Judet. 37 de cafe-Internet-uri au fost verificate de catre cei din municipiu. In oras, numai 156 de persoane au fost legitimate, iar 88 perchezitionate, fotografiate si amprentate. "Mascatii" de la Detasamentul de Politie pentru Interventii Rapide au roit prin oras si au strins grupurile de tineri aciuati in scarile blocurilor. Descinderi s-au facut si la Cabana "Stejarilor", dar si la cele doua terase "Suedy", controlate de grupul Bancuta. Actiunea a inceput in jurul orei 20.00, iar luptatorii DPIR, inarmati si informati ca au ordin sa traga, au patrulat pina spre dimineata.
Nici Politia Rutiera nu s-a lasat mai prejos. In masinile oprite in trafic au fost gasite anti-radare (prezenta acestora in autoturisme atrage sanctionarea contraventionala), dar si tevi, corpuri contondente si alte asemenea obiecte, ce pot fi folosite drept arme. Politistii de la Municipiu au aplicat 44 de amenzi, de 81.600.000 lei, din care una pentru incalcarea Legii 12/1990, privind actul de comert, 18 la Legea 61/1991, privind ordinea si linistea publica, 21 pentru incalcarea Codului Rutier, dar si 4 pentru incalcarea normelor de protectie a consumatorului si a Codului Muncii.
George G., 20 de ani, Adrian M., 21 de ani, si Tiberiu Coman I., 17 ani, au fost prinsi in timpul raziei, fiind cautati pentru ca, in noaptea de 11 spre 12 august, au furat dintr-o masina bunuri de 350.000 lei. De asemenea, a fost identificata Florentina P., 19 ani din Braila, pe numele careia exista un dosar penal, cu inceperea urmaririi penale, fiindca in aprilie 2005 a trecut fraudulos frontiera de stat. A fost identificata si Petruta F., 44 de ani, din Galati, pe numele careia exista un dosar penal fiindca in perioada iulie 2005 - iulie 2006 a practicat prostitutia. Florentina I., 30 de ani, a fost, si ea, identificata si dusa la sediu, aceasta sustragindu-se unei cercetari penale privind vinzarea unui imobil.
Politistii de la Judet au controlat 26 de societati comerciale, indeosebi disco-baruri si au intocmit patru dosare penale. De asemenea, ofiterii de la Economic, de la Judet, au confiscat doua unitati centrale de computer, doua laptopuri si 64 de CD-uri piratate. Cei de la Judet au inregistrat un record absolut in materie de persoane legitimate: 1.321. Alte 574 de persoane au fost perchezitionate, fotografiate si amprentate. 230 de masini au fost trase pe dreapta. Ofiterii de la servicii au aplicat amenzi de 32.500.000 lei pentru tulburarea ordinii si linistii publice, de 25.000.000 lei pentru incalcarea regimului rutier si de 9.000.000 lei paznicilor gasiti dormind in post. Potrivit comenzii Inspectoratului de Politie al Judetului Braila, aceasta a fost cea mai ampla actiune a politistilor braileni, din acest an, insa promite ca nu va fi ultima astfel de operatiune.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii