Mergi la conţinutul principal
Mâncare și muzică bună

Mii de brăileni au cântat împreună cu Carmen Chindriș și Taraful Rutenilor

• sâmbătă seară, în a doua zi de festival, brăilenii i-au aplaudat pe membrii Ansamblului Pandora al Asociației Culturale Filo-Elene „Eleftheria” Brăila și pe chef Horia Vârlan, prietenul brăilenilor • la 19.30, mii de tineri au luat, practic, cu asalt scena de pe Esplanadă și au fredonat melodiile care au făcut-o celebră pe solista de la cunoscutul Taraf al Rutenilor, Carmen Chindriș • grătarele încinse, peștele în saramură și fructele de mare i-au făcut pe gurmanzi să stea și câte jumătatre de oră la coadă  

 

Cântec, joc, mâncare bună și bună dispoziție la Festivalul Peștelui de pe Faleza Dunării de la Brăila.

După ce, vineri seară, în prima zi de festival, l-au revăzut pe chef Horia Vârlan și al său show culinar - care le-a împărtășit tuturor secretele din bucătărie - și au urmărit, fascinați, recitalul Magdalenei Duțu și concertul Trupei „Liberi Sâmbătă”, brăilenii au luat cu asalt Faleza Dunării și în următoarele două seri, sâmbără și duminică, atrași de savuroasele preparate din pește care îți făceau cu ochiul la doi pași de scena de pe Esplanadă și de artiștii care i-au invitat la dans.

Brăilenii de toate vârstele s-au delectat, la vestitul Festival al Peștelui, cu saramură de somn și crap făcut la grătar, cu fructe de mare, caras, plătică, șalău, ciorbă de pește, mici și iahnie cu roșii și legume, pregătite de bucătarii de la „Pește și Vin”, Pescăria Doripesco, Barca cu pește și de restaurantele care și-au întins ditamai mesele pe Faleză - un adevărat rai al gurmanzilor de toate vârstele. Sfârâiau grătarele, cozile se întindeau pe zeci de metri, iar berea și vinul curgeau în valuri, ca să mai uite lumea de grija zilei de mâine. Nu este de mirare că, la un moment dat, trebuia să stai și jumătate de oră la coadă, ca să pui mâna pe o porție de crap cu mămăliguță. Alături, se aflau standurile cu limonadă și miere de la Honey Loriana BIO, Lavandă BIO Brăila și minunățiile cusute de Katiușa Design și de lipovencele de la Comunitatea Rușilor Lipoveni.

Sâmbătă, a venit rândul Ansamblului Pandora al Asociației Culturale Filo-Elene „Eleftheria” Brăila să deschidă festivitățile organizate în cea de a doua zi de festival, tinerii dansatori fiind răsplătiți cu îndelungi aplauze. A urmat o oră de show culinar cu inegalabilul chef Horia Vârlan, prietenul brăilenilor, precum și recitalul brăilencei Maria Ciocan, care a fost și amfitrionul festivalului.

La ora 19.30, au urcat pe scenă, în strigătele de admirație ale fanilor, Carmen Chindriș și Taraful Rutenilor. Solista piesei „Ziua în care tu m-ai sărutat”, originară din Sighetu Marmației, și al său Taraf al Rutenilor - care au îngenuncheat, practic, lumea contemporană a muzicii de petrecere - au prins într-atât de mult la public încât sunt ascultați obsesiv, la nunți, pe terase, la mare și în taxi. La fel s-a întâmplat sâmbătă seară, pe Faleza Dunării. Mii de brăileni, în majoritatea lor tineri, au cântat și au dansat alături de Carmen Chindriș și de taraful său, fascinați de cea ale cărei videoclipuri au transformat-o într-o adevărată „regină a Internetului”, cu zeci de milioane de vizualizări. Strigătele de admirație și aplauzele tinerilor au însuflețit-o parcă și mai mult pe Carmen, care a transformat spectacolul într-un show de neuitat. Mii de tineri au luat, practic, cu asalt scena de pe Esplanada Dunării, au dansat pe ritmurile balcanice interpretate de solista de la Taraful Rutenilor și au cântat împreună cu ea, pentru că melodiile artistei au devenit, încă din pandemie, un fel de șlagăre ale muzicii de petrecere din România. Nu este de mirare că publicul repeta obsesiv BIS după fiecare piesă interpretată de Carmen Chindriș și Taraful Rutenilor.  

 

Născută în Sighetul Marmației, Carmen Chindriş cântă încă de la vârsta de 7 ani. A debutat ca solistă într-un ansamblu de muzică populară și a absolvit Academia de Muzică „Gheorghe Dima”, din Cluj-Napoca, secția canto popular. Potrivit presei centrale, Carmen Chindriș a muncit enorm ca să atingă această performanță. A dat lovitura cu piesele „Ziua-n care tu m-ai sărutat” și „Două perechi de ochelari de soare”, știe 10 limbi străine, iar repertoriul său cuprinde melodii cântate în limbile engleză, franceză, italiană, spaniolă, sârbă, portugheză, rusă, maghiară și chiar și în japoneză. Totodată, artista scrie versuri și compune, alături de colegii ei. Muzica lui Carmen Chindriș și a Tarafului Rutenilor a prins mult la public, melodiile lor fiind ascultate mai ales de tineri. Carmen deține o adevărată colecție de costume populare și ii vechi de peste 100 de ani, moștenite de la străbunica ei. Totodată, artista adaptează hainele de scenă în funcție de melodii și interpretează piese memorabile, numai bune de ascultat la petreceri și nu numai.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro