Mergi la conţinutul principal

Mii de brăileni şi-au găsit un loc de muncă anul trecut

• mai exact, 4.149 persoane au fost angajate prin intermediul AJOFM Brăila • dintre acestea, 33,7% au studii gimnaziale

 

Mii de angajări s-au făcut anul trecut în judeţul Brăila! În anul 2018, ca urmare a implementării Programului Naţional de Ocupare a Forţei de Muncă, prin intermediul Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Brăila (AJOFM) Brăila şi-au găsit o slujbă 4.149 persoane, 2.787 din mediul urban şi 1.362 din mediul rural.

Potrivit unui comunicat al agenţiei, aproape jumătate au peste 45 ani (2.032 persoane), 868 persoane au vârsta cuprinsă între 35 şi 45 de ani, 621 au între 25 şi 35 de ani, iar 628 sunt tineri sub 25 de ani (417 tineri NEET - tineri cu vârsta cuprinsă între 16 ani şi 25 de ani, care nu au loc de muncă, nu urmează o formă de învăţământ şi nu participă la activităţi de formare profesională).

Din punct de vedere al nivelului de pregătire al persoanelor pentru care s-a identificat un loc de muncă, cele mai multe au studii gimnaziale (33,7 %), urmate de cele cu studii profesionale/arte şi meserii (24,9 %). Numărul celor cu studii gimnaziale este de 1.397, iar cei cu studii profesionale/arte şi meserii sunt în număr de 1.032. De asemenea, din totalul celor angajaţi, 2.138 persoane fac parte din categoria celor greu sau foarte greu ocupabile.

„Pentru integrarea pe piaţa muncii, persoanele aflate în căutarea unui loc de muncă înregistrate în baza de date a agenţiei teritoriale pentru ocuparea forţei de muncă în a cărei rază au domiciliul sau reşedinţa beneficiază de pachete personalizate de măsuri active prevăzute de Legea nr.76/2002 privind sistemul asigurărilor pentru şomaj şi stimularea ocupării forţei de muncă, modificată şi completată. Astfel, în anul 2018, au fost 6.129 persoane care au beneficiat de asistenţă pentru înregistrarea în evidenţă ca persoane aflate în căutarea unui loc de muncă, în vederea asigurării protecţiei sociale privind acordarea indemnizaţiei de şomaj sau cuprinderea în măsuri active”, precizează agenţia prin intermediul unui comunicat de presă.

Mai multe informaţii despre activitatea instituţiei găsiţi pe site-ul AJOFM Brăila.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro