Actiunea s-a continuat apoi cu un moment literar sustinut de elevii claselor a X-a - a XII-a. Ana Maria Niculescu a vorbit despre "Jurnalul" lui Sebastian, Diana Mocanu despre "Biografia scriitorului si receptarea acesteia", iar Ana Maria Cristea a citit fragmente din "Jurnal". Tot despre acest subiect a vorbit si Ana Maria Necula, iar despre problemele personajelor lui Sebastian a discutat Ramona Popa. Prezentarea generala a pieselor lui Sebastian de catre eleva Corina Nechifor si vizitarea expozitiei de la biblioteca scolii, realizata de bibliotecara Clementa Ion, a incheiat actiunea.
Directorul scolii, prof. Georgeta Rusu, a apreciat importanta momentului si faptul ca el trebuie exploatat de elevii si profesorii scolii si a multumit parintilor, Comitetului de parinti, pentru sprijinul acordat. Actiunile au fost coordonate de profesoarele Raluca Voinea si Liliana Marin - director educativ.
De la Mihail Sebastian elevii ar trebui sa invete sa iubeasca si sa viseze
Tot Mihail Sebastian a fost si in centrul manifestarii organizate, ieri, de Biblioteca Judeteana "Panait Istrati", la Sectia pentru copii si tineret. Dialogul intre elevii din clasele a XI-a si a XII-a de la Liceul de Arta si studentii din anul I de la Facultatea de Arte din Galati, din cadrul Universitatii "Dunarea de Jos" Galati, a inceput cu expunerea profesoarei dr. Mihaela Dumitriu, despre opera si viata lui Mihail Sebastian. "Am primit cu mare bucurie aceasta invitatie pentru ca mi s-a transmis ca elevii de liceu nu prea stiu multe lucruri despre Mihail Sebastian. Inainte de a le reprosa lor ceva mi-am propus sa le oferim noi citeva informatii despre autorul “Orasului cu salcimi”", a spus profesoara Mihaela Dumitriu. La baza prezentarii sale a stat volumul "Teatrul lui Mihail Sebastian", lansat acum patru ani la Teatrul "Maria Filotti". S-a discutat despre faptul ca Sebastian nu a trait decit 38 de ani, ca a fost ucis intr-un accident de circulatie, pe care se spune ca l-ar fi vazut la 29 de ani, viziune care ar fi stat la baza romanului "Accidentul". Mihaela Dumitriu a mai vorbit despre importanta dramaturgiei lui Sebastian, numit la vremea sa un dramaturg nostalgic, si despre faptul ca teatrul lui era o noua forma de a visa, aspect foarte important astazi pentru ca multi, in special tineri, au uitat sa viseze. In final, Mihaela Dumitriu a invitat elevii sa citeasca opera lui Sebastian si sa invete sa viseze si sa iubeasca.
Dupa alocutiunea sa, patru tineri de la Facultatea de Arte, sectia arta actorului, Adina Taschina, Radu Horghidan, Razvan Desis si Adrian Trofei au interpretat un scurt fragment din "Steaua fara nume".