Mergi la conţinutul principal

Mihai Tudose susţine combaterea fraudei intracomunitare în domeniul TVA

• europarlamentarul brăilean Mihai Tudose a anunţat, ieri, că a votat în favoarea consolidării cooperării administrative pentru combaterea fraudei intercomunitare în domeniul TVA • potrivit acestuia, statele UE pierd anual sume semnificative din cauza evaziunii şi a lipsei de coordonare între administraţiile fiscale naţionale

 

Europarlamentarul brăilean Mihai Tudose s-a poziţionat clar împotriva fraudei la nivelul ţărilor din Uniunea Europeană în domeniul TVA. Pe scurt, pe ordinea de zi a plenului Parlamentului European s-a aflat, ieri, printre alte subiecte importante, adoptarea unor noi măsuri în vederea combaterii fraudei la nivelul Uniunii în domeniul TVA. După cum ne-a informat personal, Tudose a votat în favoarea atingerii acestui deziderat, deoarece statele UE pierd anual sume semnificative din pricina evaziunii, dar şi a lipsei de coordonare a administraţiilor fiscale naţionale. Pe scurt, este vorba despre aprobarea în plenul Parlamentului European a unui raport referitor la propunerea de regulament al Consiliului de modificare a Regulamentului (UE) nr. 904/2010 în ceea ce priveşte măsurile de consolidare a cooperării administrative în vederea combaterii fraudei în domeniul TVA.

“Am votat în favoarea consolidării cooperării administrative pentru combaterea fraudei intracomunitare în domeniul TVA, întrucât statele UE pierd anual sume semnificative din cauza evaziunii şi a lipsei de coordonare între administraţiile fiscale naţionale. La nivelul UE, pierderile în anul 2017 au fost estimate la 137,5 miliarde euro, ceea ce reprezintă 11,2% din încasările prognozate. Jumătate din statele membre au depăşit acest procentaj, decalajul maxim în Uniune între colectarea preconizată şi încasări fiind înregistrat în Grecia (33,6%) şi România (35,5%)”, a declarat Tudose.

Potrivit eurodeputatului, comerţul electronic, un sector aflat în dezvoltare accelerată, este, din păcate, un mediu propice fraudării masive a TVA în momentul de faţă.

“Noul sistem electronic centralizat de date, adoptat de Parlamentul European, vizează eficientizarea activităţii transfrontaliere a instituţiilor anti-fraudă, prin stocarea pentru minim trei ani (şi nu doi ani, aşa cum a propus iniţial Comisia Europeană) a informaţiilor referitoare la plăţi şi prin facilitarea schimbului de date între state. Conform estimării Comisiei, măsurile cuprinse în raportul votat vor determina o creştere a încasărilor de TVA cu 7 miliarde de euro anual. Consider că se impune, de asemenea, pentru întărirea dimensiunii judiciare, o colaborare strânsă în materie penală, în special între Parchetul European, după ce acesta va fi funcţional, şi instituţiile naţionale abilitate”, a conchis Tudose.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro