Mergi la conţinutul principal

Mihai Tudose, rol important la europarlamentarele de la anul

• europarlamentarul PSD Brăila Mihai Tudose va fi șeful de campanie al social-democraților la Alegerile Europarlamentare din 2024 • decizia a fost luată, luni, în urma unei întâlniri ce a avut loc la București • contactat de redactorii ”Obiectiv – Vocea Brăilei”, acesta a afirmat că și-a asumat o poziție de mare responsabilitate, într-un moment complicat, însă cu precizarea că nu și-a putut refuza colegii • Tudose a declarat că social-democrații își propun să le demostreze românilor importanța Uniunii Europene pentru România, dar în egală măsură și că prezența lor în număr mare în Parlamentul European este mai mult decât necesară

 

Mihai Tudose a fost desemnat la începutul săptămânii pe poziția de coordonator al campaniei social-democraților la Alegerile Europarlamentare din 2024. Fostul premier și actual europarlamentar a declarat pentru redactorii ”Obiectiv – Vocea Brăilei” că a decis să își asume acest rol ce implică o mare responsabilitate, într-un moment complicat, deoarece a fost rugat de colegi și nu i-a putut refuza. Acesta a afirmat că speră că PSD va reuși să le demonstreze românilor cât de importantă este Uniunea Europeană pentru țara noastră, dar și necesitatea de a avea un număr mare de europarlamentari social-democrați.

”În primul rând este o asumare de responsabilitate într-un moment complicat, dar nu am putut să refuz colegii. Sper că vom reuși să arătăm oamenilor ce este cu adevărat Uniunea Europeană pentru România. Cu bune, cu rele. Ce am reușit noi să facem până acum și ce înseamnă o prezență social-democrată crescută în cadrul Parlamentului European pentru România”, a declarat Tudose, întrebat în legătură cu faptul că a fost desemnat să coordoneze campania PSD pentru Alegerile Europarlamentare din 2024.

Potrivit presei centrale, cel mai probabil, Mihai Tudose va fi și cel care va deschide lista PSD pentru aceste alegeri, însă o decizie definitivă privind lista cu candidați ar urma să fie luată abia în luna ianuarie la următorul congres al social-democraților.

Întrebat despre o posibilă nouă candidatură, Tudose a confirmat că își dorește să candideze pentru încă un mandat de europarlamentar.

 

Brăila, exemplu pozitiv la atragerea de fonduri europene

Interesant de precizat ar fi și că fostul premier a ales să menționeze și să dea ca exemplu pozitiv județul Brăila în contextul în care a vorbit despre avantajele României ca țară membră a Uniunii Europene.

”Cât despre Brăila, organizația Brăila este pregătită în orice moment pentru alegeri. Cu atât mai mult cu cât la Brăila eu cred că se vede foarte clar ceea ce înseamnă Uniunea Europeană și apartenența României la acest parcurs european. Numai dacă ne gândim la pod. Drumurile care vor începe să se construiască: drumul spre Focșani, spre Buzău, spre Autostrada Soarelui. Toate sunt cu bani europeni. Mai mult, tramvaiele care au venit. La fel, sunt cu bani europeni. Gândiți-vă că la fiecare leu pe care România îl dă ca și cotizație, primește înapoi 4. Este un avantaj imens. O șansă imensă! Și trebuie să o speculăm și să o valorificăm bine. După cum vedeți la Brăila, cel puțin, lucrurile încep să se întâmple în direcția care trebuie: dezvoltarea infrastructurii, care aduce după sine dezvoltare economică și bunăstarea socială, evident”, a mai afirmat Tudose.

Cât despre cine se va ocupa de campania pentru Alegerile Europarlamentare pe plan local, sursa citată a punctat că detaliile tehnice urmează să fie stabilite, însă cu precizarea că fiecare organizație își va desemna o structură în acest sens.

”Evident. Fiecare organizație își desemnează structura de campanie și lucrurile de aici încolo intră pe făgașul normal. Ne așteaptă un an complicat în 2024. Patru rânduri de alegeri, cu două tururi la Președinte, adică ar fi al cincilea moment în care se votează. E un an complicat! Dar românii trebuie să cântărească foarte bine, pentru că așa cum ne așternem acum, dormim în următorii patru – cinci ani”, a conchis sursa citată.

 

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro