Mergi la conţinutul principal

Mihai Tudose, mândru de realizările PSD la Brăila

• prezent pe 10 mai la lansarea candidaților PSD în cursa pentru Alegerile Locale, alături de premierul Marcel Ciolacu, Mihai Tudose a susținut un discurs în care a dorit să bifeze o serie de realizări ale primarului Marian Dragomir și ale președintelui CJ Brăila, Francisk Iulian Chiriac •  europarlamentarul PSD a vorbit despre bani atrași în județul Brăila, despre drumuri, despre pod, spitalul clinic, despre viitoare proiecte, dar nu a uitat să răspundă cu această ocazie atacurilor venite din partea opoziției

 

Prezent vineri, 10 mai, în prima zi de campanie electorală, la lansarea candidaților PSD Brăila la Alegerile Locale din 9 iunie, europarlamentarul Mihai Tudose a ținut să își laude colegii pentru realizările din ultimii ani. Acesta nu s-a concentrat pe candidatura sa în Parlamentul European, deși este cel care deschide lista Alianței PSD PNL la aceste alegeri, ci a preferat să se concentreze pe lucrurile realizate de colegii săi în Brăila. Tudose a vorbit despre banii atrași în județul nostru, despre sistemul de irigații, despre ”normalitatea” asfaltărilor, despre spitalul județean devenit clinic, despre pod și despre posibile proiecte viitoare.

”Totdeauna când vin acasă, vin cu drag. Și totdeauna când sunt în prezența dumneavoastră, în așa număr mare, cu toate că nu îmi e caracteristic, am emoții. Fiindcă așa cum a spus mai devreme și domnul Stănescu (n.r. – Paul Stănescu, secretarul general al PSD), de la cei care au performat se așteaptă performanță și mai mare. Dar am constatat acum că unele lucruri nu au fost spuse corect (n.r. – referitor la discursul primarului Marian Dragomir și cel al președintelui CJ Brăila, Francisk Iulian Chiriac chiar înainte de intervenția sa). Domnul Marian Dragomir, primarul nostru, nu a spus tot ce a făcut! Domnul președinte Chiriac nu a spus tot ce a făcut! Nu au adunat toate cifrele. Nu sunt, Iulian, un miliarde două sute! Sunt un milliard nouă sute! Dacă adunăm și cifrele de pe apă-canal, sărim cu mult de două miliarde. Dar niciodată noi nu am ținut acest scor. Fiindcă nu asta a contat. Nu am fost într-o competiție, cine atrage mai multe fonduri. Am fost într-o competiție cu noi înșine despre ceea ce putem să facem pentru oameni cu banii ăia. Că banii respectivi, dacă îi luam și stăteau acum undeva într-un fișet sau erau cheltuiți aiurea, nu avea nicio relevanță”, și-a început Tudose discursul.

Acesta a profitat de moment pentru a face o trimitere la câteva date tehnice oferite de Sorin Moise, secretar de stat în cadrul Ministerului Agriculturii, la aceeași întâlnire, arătându-se mai mult decât mulțumit de direcția în care se mișcă lucrurile pe plan agricol în județul nostru.

”Tot județul Brăila este irigat și va fi modernizat tot sistemul, așa cum spunea domnul secretar de stat (n.r. – Sorin Moise). Singurul județ din România aflat în această stare din punctul ăsta de vedere. (…) Asta e realitatea! În schimb, agricultorii sunt mulțumiți. Oamenii care muncesc pământul zi de zi în județul Brăila, sunt mulțumiți. A, că mai este apa scumpă?! Că s-a scumpit curentul?! În regulă. Ăsta s-a scumpit peste tot. Unii ar fi fericiți să aibă la ce să folosească curentul, dar nu au sisteme de irigații”, a mai adăugat eurodeputatul.

 

Tudose, despre «Brăila normală»

Mihai Tudose a dorit să vină cu câteva completări la discursurile primarului Marian Dragomir și ale șefului CJ Brăila, Francisk Iulian Chiriac, despre realizările pe care le-au avut. Acesta a punctat o serie de lucruri ”normale”, dar care până nu demult erau considerate priorități pentru județul și municipiul Brăila.

”Noi, brăilenii, știm, înainte să vedem asfaltul ăla frumos, cam cât de adânci erau șanțurile. Și da, am trecut prin momente grele. Încă mai sunt străzi în oraș care nu sunt finalizate, fiindcă în Brăila, în municipiu și în județ, s-a lucrat cu cap. Întâi s-a făcut infrastructura subterană, s-au schimbat țevile de canalizare, s-au schimbat rețelele de apă, apoi s-a venit cu asfaltul și arată totul frumos. Da! Au fost brăileni care înjurau că la șase luni după ce s-a asfaltat bulevardul, voiau și ei să mai tragă un șențuleț, să tragă ceva. Evident, domnul primar Marian Dragomir, nu prea le-a dat voie. Ceea ce este iar o normalitate. Fiindcă iar făceam orașul țăndări”, a afirmat Tudose.

Acesta a vorbit și despre îmbunătățirea calității drumurilor județene în mandatul lui Francisk Chiriac.

”În județ nu mai este niciun drum județean unde să îți rupi mașina. (...) Chiar și drumuri despre care acum cinci-șase ani nu mai paria nimeni că vor rămâne drumuri. Erau în prag de desființare așa, de la sine. (...)Nouă, tuturor, a început să ni se pară o normalitate. Și e o normalitate în Brăila că pentru primar nu există numai Centrul. Există și Piscul, există și Vizirul, și Vidinul, și Radu Negru. Și toate sunt la fel de importante! Iar pentru Consiliul Județean, pentru președinte este la fel de important și Cazasu, și Chiscaniul, și Vădeni, localitățile din apropierea Municipiului Brăila, în egală măsură ca acelea aflate la marginea județului: Jirlău, Bertești sau comunele din Baltă”, a mai completat sursa citată.

 

«Bombardament» asupra opoziției

Europarlamentarul PSD nu a făcut abstracție în timpul discursului său de faptul că la Brăila PNL nu colaborează cu social-democrații. Acesta a afirmat, în stilu-i caracteristic, că cei din opoziție ”nu sunt foarte sănătoși la cap”.

”Domnule președinte (n.r. – Marcel Ciolacu), stimați invitați, noi trăim la Brăila într-o logică ciudată putere – opoziție. (...) La noi, opoziția funcționează așa: s-a reușit clasificarea Spitalului Județean ca Spital Clinic de Urgență și toți oamenii întregi la minte ne dăm seama ce înseamnă acest lucru - creșterea actului medical, creșterea finanțării. Ce a făcut opoziția la noi? «Nu e bine! Spitalul e intrat în moarte clinică. Nu e bine ce ați făcut!» S-a făcut podul. Dacă nu se dau mari de două ori pe zi! Nu mai spun că până nu s-a făcut, nu se făcea. Uite-l că e acolo! Uite că acel pod generează alte lucrări de infrastructură grea, patru șosele mari. Vă fac un anunț în premieră: în luna care urmează domnul Sorin Grindeanu, ministrul Transporturilor, va fi la Brăila și va anunța începerea unor lucrări, nu vreau să vă stric surpriza. Dar s-a depășit partea de hârțogăraie. La Brăila s-au făcut locuri de joacă. Bineînțeles că opoziția a spus că nu sunt bune! Culoarea la ce era pe jos, domnule, nu era culoarea lor. Cam asta e logica. Și am nenumărate exemple. Gloria lor este a ponegri Brăila. Asta ne iese foarte bine”, a declarat Tudose.

Social-democratul nu a ratat ocazia de a vorbi și despre criticile opoziției brăilene la adresa faptului că administrația PSD a ales să finanțeze și să sprijine HC ”Dunărea” Brăila.

”În ultimul an s-a strigat «Hai, Brăila!» cam în toată Europa. Și felicit pe această cale echipa de tineret a clubului de handbal, care este campioană națională. (...)Bineînțeles că din punctul de vedere al opoziției «domnule, e ceva rău! Nu trebuia sprijinit hanbalul. Nu e bine!» Dacă s-ar putea întâmpla o minune, noi să dispărem cu totul și să rămână ei în neputința și răutatea lor, pentru ei ar fi perfect. Partea proastă este că acest lucru din punctul lor de vedere, nu o să se întâmple. O să câștigăm. Și de aici, domnule președinte, domnule secretar general, să mă ierte ceilalți colegi, vorbesc cu conducerea partidului: nu suntem neapărat într-o competiție cu Buzău sau Oltul. Cu Dâmbovița sau cu Timișul. Suntem într-o competiție cu noi înșine. O competiție bună. Pentru a ne depăși rezultatul de data trecută. Pentru că acest rezultat pe care îl obținem în alegeri, poate dă Dumnezeu și face o minune și mai închide gura acelor nevolnici, care nu știu decât să înjure și să critice. Nici măcar o critică constructivă! Vrem să câștigăm ca să reușim să implementăm alte proiecte. Nu ne place să ne lăudăm. Sunt o mulțime de alte proiecte pe drum. O să le vedeți crescând”, a mai adăugat acesta.

Tudose și-a manifestat speranța că dacă PSD-iștii vor obține un rezultat bun la alegerile din 9 iunie, îl vor convinge pe Marcel Ciolacu să candideze la Prezidențiale. După care a afirmat că și-ar dori să obțină un scor cât mai bun și la Alegerile Generale pentru a feri România de ”zbuciumări” și pentru a exista o continuitate.

Abia la finalul discursului său, Tudose a făcut o referire și la Alegerile pentru Parlamentul European.

”Și cu modestie, v-aș ruga, dacă după ce puneți ștampila pe cele patru buletine de vot care sunt despre Alegerile Locale, vedeți că mai e unul. Dacă mai e tuș acolo, încercați și pe Europarlamentare, fiindcă chiar avem o echipă bună, care chiar ține cont de oameni și de nevoile reale ale României”, le-a transmis acesta colegilor.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro