Mergi la conţinutul principal

Mihai Tudose: „Plafonarea preţului gazelor, o veste bună pentru noi… o veste proastă pentru unii!”

* în afară de reducerea consumului cu 15%, Comisia Europeană discută posibilitatea plafonării preţurilor la gaze, a explicat fostul premier * în acest context, este inexplicabilă opoziţia partenerilor de coaliţie, în principal a PNL, la propunerea PSD de reglementare a preţurilor la gaze şi energie

 

 

 

Într-o postare pe pagina personală de Facebook, europarlamentarul PSD Mihai Tudose a devoalat o latură interesantă privind negocierile din coaliţia de guvernare. „Unii au sărit ca arşi, ultima dată ieri, (25 iulie – n.n) când noi, cei de la PSD, am cerut din nou discutarea de urgenţă a reglementării preţurilor la gaze şi energie. Critica principală a fost că am fi... populişti, comunişti, retrograzi care nu înţeleg ,,binefacerile liberalizării“… Probabil că ei le înţelegeau biiine de tot!!!, a atacat Tudose. Fostul premier a continuat afirmând că pe data de 26 iulie 26 din cele 27 de state UE (excepţia fiind rătăcita Ungarie) nu doar că au decis reducerea consumului de gaze cu 15%, dar au şi cerut Comisiei Europene o evaluare urgentă a plafonării preţului gazelor. După consultarea ţărilor membre, Comisia trebuie să vină cu propuneri concrete. Ce de "populişti" în UE!...

Când vezi goana după soluţii a tuturor guvernelor europene (mai puţin al Ungariei, care şi-a vândut pentru gaze ultima brumă de demnitate naţională), când te confrunţi la tine acasă cu falimentul strident al liberalizării pieţei energiei, când piaţa nu doar că e distorsionată, ci disfuncţională, când spaima românilor sunt facturile la lumină şi încălzire, când firmele încep să trimită oameni acasă - ei bine, în situaţia asta, mai lăsaţi gargara cinică, voi, apostoli (şi beneficiari?) ai profiturilor neruşinate din energie!

Orban, Cîţu, Popescu… cum e cu ,,piaţa liberă”? Aud?

Europarlamentarul a postat şi declaraţia ministrului Energiei din Italia, care tradusă explică importanţa plafonării preţurilor. „Recunoaşterea importanţei securizării furnizării energiei la preţuri accesibile, în special în contextul eforturilor de reducere în mod obligatoriu a cererii, asigurând în acelaşi timp fluxul de gaz acolo unde este cea mai mare nevoie în spirit de solidaritate şi pentru protejarea pieţei interne a UE, Comisia evaluează de urgenţă diferite posibilităţi de a introduce plafonarea preţului la gaze. Pentru acest lucru, Comisia va consulta Statele Membre (şi partenerii internaţionali, unde este cazul) şi va raporta înapoi în toamnă cu propuneri specifice, după caz”. Reamintim că PSD a susţinut şi plafonarea preţurilor la combustibili dar, în final, „n urma discuţiilor din coaliţie a ieşit celebra măsură de „50 de bani”.

 

 

 

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro