* candidatul alianței USR-PLUS la Primăria Brăila susține că administrația locală trebuie să le ușureze famiilor cu copii cu dizabilități accesul la drepturile lor legale, date fără a-i face să se simtă cerșetori
“Copiii cu dizabilități reprezintă o categorie puțin luată în seamă. Poate pentru că nu aduc voturi”. Asta susține Mihai Isvoranu, candidatul Alianței USR-PLUS la Primăria Municipiului Brăila. În cadrul unei conferințe de presă, acesta le-a povestit jurnaliștilor că în întâlnirile sale cu cetățenii a discutat cu mămici care au copii cu dizabilități, iar acestea i-au povestit despre problemele cu care se confruntă zi de zi. Isvoranu a declarat că mămicile, reunite în asociații pentru copii cu dizabilități, cer de la autoritățile locale un singur lucru: un spațiu unde să poată dezvolta un centru specializat pentru micuții lor.
“«Doar un spațiu pe care Primăria să ni-l dea că în rest ne descurcăm noi». Asta mi-au spus. De ce le trebuie spațiu? Dacă au un spațiu pe 10 ani, ei pot accesa fonduri europene, fonduri guvernamentale sau fonduri de la Ministerului Sănătății. Aceasta este soluția! Pot accesa fonduri pentru a-l dota, pentru a-l moderniza. Nici nu-l vor modernizat, spațiu să fie, astfel încât ele să înceapă prin asociația pe care au înființat-o să facă un spațiu specializat pentru acești copii. {i au și de unde aduce specialiști. Se pot face programe, chiar vor să facă programe cu animăluțe. De la asta a pornit de fapt discuția și așa au ajuns să îmi vorbească despre lupta lor”, a declarat Mihai Isvoranu.
Întrebat de jurnaliști dacă a și identificat un astfel de spațiu, candidatul USR-PLUS a răspuns că Primăria are destule clădiri, astfel încât nu ar fi o problemă să poată oferi un spațiu pentru astfel de proiecte. Isvoranu a precizat că administrația locală trebuie să sprijine părinții și copii cu dizabilități.
“Eu cred că modul în care avem grijă de cei mai vulnerabili dintre noi ne definește ca oameni și ca societate. Cred că administrația locală trebuie să facă niște lucruri simple care să le ușureze familiilor cu copii cu dizabilități accesul la drepturile lor legale, de la diferite hârtii și adeverințe la indemnizațiile care li se cuvin legal, date fără a-i face să se simtă cerșetori, și mai ales o mână de ajutor de la administrația locală”, a mai spus acesta.